- Greit med uavgjort

Men uavgjort er neppe godt nok i Tromsøs kamp om seriegullet.

(Dagbladet.no, Molde-Tromsø 1-1): - På 1-0 har vi to-tre store muligheter. Når vi ikke scorer på dem, så frå vi et dødballmål i mot. Alt i alt et greit resultat, sier Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til Canal+.

Det er sant at uavgjort i dagens nøkkelkamp gjenspeiler kampen på en ok måte. Men Tromsø skulle selvsagt tatt tre poeng. For da ville Rosenborg ligger bare ett poeng foran og fotballhøsten hadde vært mer spennende enn på lenge.

Gode Yndestad

Tromsø var det klart beste laget i første omgang, men det stokket seg for ofte i de avgjørende situasjonene. Som da Ole Martin Årst stusset ned til Karim Essediri på to meter. Men Essediri ble så forfjamset over den store sjansen at Eddie Gustafsson kunne kaste seg over ballen og redde.

- Presisjonen mangler. Yndestad er flink til å komme inn fra venstresida, men Essediri har mer å gå på, var Høgmos diagnose i pausen.

Men det holdt med Yndestad i boksen. For ti minutter før slutt fikk nok Ola By Rise et par nye grå hår.

Koppinen kom fram på høyre og la inn foran mål. Der dukket Yndestad opp, som må ha løpt helt inn fra motsatt kant, og stusset ballen over Gustafsson.

Banens beste

Ett poeng bak Rosenborg med ti minutter igjen på klokka. Og i motsatt ende på tabellen: Molde på kvalikplass. Og når utgangspunktet er at ett lag ha mål, mens det andre ikke må slippe inn, kommer ofte det målet det ene laget ønsker og det andre frykter.

For etter at Hulsker hadde terrorisert TIL-forsvaret i perioder, var det ikke han som ordnet biffen for 4814 tilskuere pluss Åge Hareide. Det var Matec Mavric. Banens beste, i følge Tornekrattet. Selvfølgelig.

Rob Friend, som imponerte i sin første Molde-kamp fra start, skaffet hjemmelaget det frisparket de trengte. Og fra 17 meters hold klinte Mavric ballen ned i keeperhjørnet, der keeper Knut Borch ikke befant seg.

Dermed har Tromsø bare to poengs forsprang på Vålerenga i kampen om 2. plassen i Tippeligaen, noe som gir Champions League-kvalik. Mens Molde må finne seg i å ligge a poeng med Fredrikstad på kvalikplassen.