Greit, Molde - ingen norske klubblag trenger å unnskylde seg i februar

Det er selvfølgelig aldri ålreit med et tremålstap. Men Sevillas 3-0 over Molde var et resultat som måtte komme.

SKUFFET: Molde-spillerne ristet på hodet etter 0-3-tapet mot Sevilla. Foto: REUTERS / Marcelo del Pozo
SKUFFET: Molde-spillerne ristet på hodet etter 0-3-tapet mot Sevilla. Foto: REUTERS / Marcelo del Pozo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR MOTSTANDEREN HAR ballen stort sett hele tida er det fort gjort å bli sliten. Spesielt for et norsk lag i februar. Og når du blir sliten i beina blir du sliten i hodet også.

Det er fotballens natur.

Og så kommer feilene.

DET VAR DET som skjedde med Molde i Sevilla. Mot Europas kanskje beste hjemmelag. Det var ikke en dårlig gjennomført kamp som gjorde Ole Gunnar Solskjærs mannskap underlegne. Det var tid og sted. Og selv om det selvfølgelig er mulig å finne feil både her og der - som å gi offensivt anlagte Moi kjeft fordi han ikke tok defensivt ansvar og gikk i press før Vegard Forren ble vendt bort og Fernando Llorente fikk gjøre 2-0 når han ikke skulle gjøre det rett etter pause (48), for ikke å snakke om Ethan Horvaths keepertabbe til 3-0 - så er det ikke feilene som gjorde resultatet.

Det var omstendighetene.

DERFOR VIL JEG påstå Molde var heoriske i Sevilla. Og modige ut fra forutsetningene. Så lenge de orket. De prøvde å flytte beina så godt de kunne når Sevilla hadde ballen. Hvilket var rundt sytti prosent av tida. De våget å flytte fram folk når mulighetene kom gjennom godt press og motstanderfeil. Men presisjonen og evnen til å ta riktige valg i overgangsspillet kommer ikke automatisk når det er to måneder siden siste obligatoriske kamp (Ajax).

Derfor klarte ikke Molde å utnytte de rommene Sevilla etterlot seg når begge backene deres gikk i angrep samtidig.

Uten at jeg holder det mot dem.

SEVILLA KOM FRA Champions League og 17 obligatoriske kamper i Moldes ferie og oppkjøringsperiode. Den forskjellen er enorm ganger mange. Og derfor må Molde bedømmes ut fra det de gjorde så lenge kreftene holdt.

Fordi det representerer lagets styrker, ide og nivå.

DEN FØRSTE HALVTIMEN hadde Molde fem avslutninger, tre gode muligheter og to relativt ålreite målsjanser. Det er bra mot det femte beste laget i Spania 18. februar. Nei, de klarte ikke å holde i ballen som ønsket de gangene hjemmelaget ga den fra seg. Men de var ikke redde for å prøve på en arena hjemmelaget har vunnet 13 av de siste kampene og tatt 33 av 40 poeng i La Liga.

Og det forteller veldig mye om hva Ole Gunnar Solskjær ønsker med Molde 2016.

Rosenborg er herved advart.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer