Ski-VM i Oberstdorf kombinert:

Greit utgangspunkt for Riiber: - Ikke optimalt

Jarl Magnus Riiber sikret seg et greit utgangspunkt før langrennet i VMs første kombinertøvelse. De øvrige norske fikk det ikke til å stemme i hoppbakken.

JEVN: Jarl Magnus Riiber hoppet greit i hoppdelen av kombinertøvelsen i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen / NTB
JEVN: Jarl Magnus Riiber hoppet greit i hoppdelen av kombinertøvelsen i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ettersom Jarl Magnus Riiber er regjerende mester, var det fem nordmenn til start i det kombinerte hopprennet.

Riiber hoppet 101,5 meter i prøveomgangen, men var ikke veldig fornøyd med det.

- Det var litt sånn komme i gang-hopp. Det var ikke noe særlig godt hopp. Jeg må forbedre de små tingene, sa Riiber til NRK etter prøveomgangen.

Og heller ikke i hopprennet så det ut til at 23-åringen hadde funnet helt ut av de små tingene som han måtte forbedre.

Som siste startende strakk Riiber seg ned til 103 meter. Det gjør at han går ut på en tredjeplass, 22 sekunder bak Yamamoto.

- Det er slemt å si, men han (Yamamoto, journ.anm) stryker jeg litt av lista. Jeg har absolutt gullsjanser i dag, men jeg må jobbe for det. Jeg må være ærlig å si at jeg er litt skuffet etter hoppinga. Det blir en ordentlig thriller, sier Riiber til NRK.

ANKLAGES FOR JUKS: Finland har de siste ukene hatt en heksejakt mot verdens beste kombinertløper, Jarl Magnus Riiber. Ilta-Lehti publiserte i går en video hvor Riiber anklages for juks. Video: Lukijan Vis mer

- Det er åpent, men jeg holder fortsatt Riiber som favoritt til å ta gullet, sier Fred Børre Lundberg på direkten.

- Det var ikke helt optimalt. Jarl er i god form, men vi hadde håpet på at han skulle være på toppen etter hopprennet, sier Norges sportssjef Ivar Stuan til NRK.

- Det er litt tungt

De øvrige norske hoppet på det jevne. Espen Andersen hoppet kun 96 meter, men med sin gode langrennsform, har han alle muligheter for å gjøre et godt langrenn seinere i dag. Andersen starter 1,36 bak.

- Det kjennes ut som om jeg kommer litt sidelengs ut. Det er litt tungt, men akkurat nå gleder jeg meg bare til langrennet. Jeg har litt frustrasjon som skal ut, sier Andersen til NRK.

Hans navnebror, Espen Bjørnstad, hoppet tre meter lenger, men så ikke veldig fornøyd ut nede på sletta. Heller ikke Jørgen Graabak klarte å komme seg over 100 meter. Med et hopp på 97 meter, blir det et stykke opp før langrennet. Bjørnstad starter over minuttet bak.

Jens Lurås Oftebro har tatt store steg i langrennsløypa i år. I hoppbakken hoppet han 100,5 meter, og gikk inn på en foreløpig 11.- plass.

- Jeg er fornøyd med hoppet. jeg har slitt litt, men det går riktig vei. Det ser ut som om det blir et rotterace. Det blir tett, sier Lurås Oftebro til NRK. 20-åringen starter 46 sekunder bak lederen.

Ryota Yamamoto hoppet lengst i dagens hopprenn. Japaneren hoppet 106 meter, kun halvmeteren bak bakkerekorden som er satt av Akito Watabe.

Langrennet starter kl. 16.

I god form

Riiber har vært i kanonform så langt denne sesongen. Oslo-gutten har sju individuelle seirer denne sesongen, i tillegg til seieren på teamsprint fra Lahti i januar.

23-åringen tok to VM-gull i Seefeld i 2019. Ett av dem tok han i normalbakke idet som var det første norske individuelle VM-gullet siden Bjarte Engen Vik vant i 2001.

Han har også OL-sølv fra lagkonkurransen i Pyeongchang i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer