Grekerne tviler på Steffen

Trond Sollied vil ha Steffen Iversen til Olympiakos, men etter det Dagbladet erfarer vil Olympiakos-presidenten helst ha en annen spiss.

ULLEVAAL (Dagbladet): Akkurat slik Steffen Iversen er tilbudt en latterlig kontrakt, er også Vålerenga tilbudt småpenger. Og grunnen er åpenbar, i følge en gresk kilde:

Den greske storklubbens president skal være på andre jaktmarker - fortrinnsvis i Tyskland. Derfor er det foreløpig bare kommet småpenger på bordet. Som verken VIF eller Steffen Iversen kan akseptere.

-  Jeg aner ingen ting om hva Steffen er tilbudt, sier VIF-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

-  Jeg vet bare hva Olympiakos har tilbudt oss. Og det er så dårlig at både klubben og Steffen er enig om at det ikke holder.

-  Og der står saken nå.

Ber om det

Vålerenga har gjort det klinkende klart overfor Olympiakos at Steffen Iversen i utgangspunket ikke er til salgs for penger. Hadde det bare vært opp til klubben ville Kjetil Siem sagt nei til 15 millioner kroner for å beholde den viktige spissen sesongen ut. Og derfor har Vålerenga gitt grekerne et tilbud om å gjøre en avtale med Iversen fra 1. januar 2006.

Hvis ikke Steffen Iversen sjøl ber om å bli solgt.

 ENDELIG:  Vålerenga-jubel etter 1-0, signert Steffen Iversen. Fra venstre Thomas Holm, Steffen, Morten Berre, Daniel Fredheim Holm og Magne Hoseth. Foto: Erik Berglund
ENDELIG: Vålerenga-jubel etter 1-0, signert Steffen Iversen. Fra venstre Thomas Holm, Steffen, Morten Berre, Daniel Fredheim Holm og Magne Hoseth. Foto: Erik Berglund Vis mer

Flo ikke i nærheten

-  Vi har en avtale med Steffen om at vi ikke skal stå i veien hvis han får et tilbud han kan leve med, sier Siem.

-  Den kommer vi selvfølgelig til å holde. Men samtidig, og fordi han er i kontrakt, skal også vi ha penger. Uten at jeg kan si hvor mye.

Slik Vålerenga så ut mot Hamkam, og med den første mesterligakvalifiseringen bare to dager unna, vil det i utgangspunktet være galskap å selge det viktigste angrepsvåpenet. Fordi Tore André Flo ennå ikke er i nærheten av å være seg sjøl på banen, er Vålerenga avhengige av Steffen Iversen. Og ingen ser det bedre enn trener Kjetil Rekdal.

Som bare håper, håper og håper.

Karrierehensyn

-  Det er mye sant i at vi ikke kan selge Steffen, sier Rekdal.

-  Men sånn er det - vi har en avtale og den skal vi forholde oss til. For sjøl om jeg ønsker at han blir her av hele mitt hjerte så skjønner jeg også Steffens problemstilling.

 VIKTIG:  Steffen Iversen god i lufta mot Ham-Kam, men scoret med beinet. Foto: Scanpix
VIKTIG: Steffen Iversen god i lufta mot Ham-Kam, men scoret med beinet. Foto: Scanpix Vis mer

-  Sjøl om han helst vil spille i Vålerenga sesongen ut har han resten av karrieren sin å ta hensyn til også.

Tirsdag kveld kan Kjetil Rekdal havne i et delikat dillemma. Hvis Steffen Iversen og Olympiakos ennå ikke er blitt enige om ja eller nei, og det fortsatt er noe å snakke om, må VIF-treneren ta et valg. Setter han yndlingspissen sin opp på laget vil forhandlingene sansynligvis være blåst. Gjør han det ikke kan Vålerenga få trøbbel.

Hell og glede

-  Jeg kan ikke svare på det nå, sier VIF-treneren.

-  Jeg er nødt til å ta hensyn til Steffens ønsker også. Det spørs hvordan forhandlingene ser ut.

-  Men hvis du sier han skal spille - kan han da nekte?

-  I utgangspynktet ikke, sier Kjetil Rekdal.

Kjetil Rekdal innrømmer at Vålerenga var heldige i går kveld. Og fordi hell skaper spontan glede lot han den svake kampen børstes under teppet av de tre poengene.

-  Det eneste som gjaldt i denne kampen var seier. Nå er vi i gang med høstsesongen og har fått den starten vi trengte. Og det var jo ingen ulempe at Molde slo Brann 3-1. Men ja, skal vi vinne serien er vi nødt til å heve oss mange hakk.

-  Det er ikke ofte du er enig i at Vålerenga har flaks?

-  Nei, men vi hadde det i dag. Kampen kunne vippet begge veier. Og Hamkam er gode - det må jeg si, sier VIF-treneren.

OLYMPIAKOS-LIVERPOOL 3-4:Olympiakostrener Trond Sollied (t.v.) tapte debuten mot John Arne Riise og Liverpool. Sollied har hørt rykter om att Steffen Iversen kommer for å trene med klubben allerede idag. - Det er andre i klubben som håndterer dette, men jeg håper at Steffen kommer så fort som mulig, sier Sollied til Dagbladet.