Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vidar Örn Kjartansson utelukker ikke Eliteserie-comeback

Gremmes av Sarpsborg-tilbakeblikket: - Jeg var sjokkert i noen dager

Tidligere VIF-helt og nå Maccabi Tel Aviv-spiss Vidar Örn Kjartansson fikk nok en nedtur mot Sarpsborg, og gremmes når han ser tilbake på det forrige oppgjøret.

UBLIDT GJENSYN: Vidar Örn Kjartansson har ingen gode minner fra sine tre møter med Sarpsborg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UBLIDT GJENSYN: Vidar Örn Kjartansson har ingen gode minner fra sine tre møter med Sarpsborg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg har et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret i Israel etter at de vant 3-1 mot Maccabi Tel Aviv.

Østfoldingene ledet 2-0 etter sju minutter. Noen få minutter seinere skaffet Vidar Örn Kjartansson straffe og reduserte fra ellevemetersmerket.

Israelerne presset på for utlikningen, men i stedet økte Sarpsborg til 3-1 på et straffespark, som de fikk til tross for at Rashad Muhammed ble felt utenfor sekstenmeteren.

- Jeg så det ikke så godt fra min posisjon, men jeg synes det var unødvendig. De burde kommunisere og snakke i forsvaret. Det var en misforståelse som var helt unødvendig, men vi (angriperne) gjorde også feil i deres boks, sier Kjartansson til Dagbladet.

- Vi hadde så mange sjanser. Jeg ser fram til å se høydepunktene for å telle sjansene. Det var mange. Sarpsborg er ikke et dårlig lag. De straffer deg hvis du gir dem sjansen, fortsetter islendingen.

Dårlige minner fra Sarpsborg

Kjartansson har gode minner fra Norge. Han skrev seg inn i historiebøkene til Vålerenga med sine 25 mål på 29 kamper i serien.

Minnene fra de tidligere møtene med Sarpsborg får derimot Eliteserie-toppscoreren fra 2014 til å gremmes.

I 2-2-kampen på Ullevaal scoret han 1-0 på straffe, men ble utvist på overtid, noe som står igjen som hans første og eneste direkte utvisning i karrieren.

- Jeg fikk rødt kort. Wow. Den eneste utvisningen siden 2009. Jeg har fått to røde kort i mitt liv. Dommeren tok feil da, absolutt. Han trodde jeg sparket fyren, men det gjorde jeg ikke. Selvfølgelig kan jeg ikke glemme den kampen. Jeg var sjokkert i noen dager etter å ha fått det røde kortet, sier islendingen.

- Det gikk opp for meg nå. Jeg tenkte ikke over det. Det er så lenge siden det skjedde. Jeg tenkte på kampen vi spilte her, da vi tapte 3-0. Jeg ville gjøre det bedre, fortsetter spissen.

- Jeg kom fra ingenting

Det ble med den ene sesongen i Vålerenga for Kjartansson. I 2015 dro han til kinesiske Jiangsu FC, før han gikk videre til Malmö i 2016.

Samme år dro han til Maccabi Tel Aviv, klubben han spiller for i dag.

28-åringen er åpen om at den ene sesongen i Vålerenga-trøya har betydd mye for fotballkarrieren hans.

- Det var uvurderlig. Jeg har aldri scoret så mange mål før eller siden. Målsnittet er mitt beste hittil, selv om jeg har scoret mange mål ellers, sier Kjartansson, som står med tre mål på sju kamper i Europa League-kvaliken.

- Jeg kom fra Island. Jeg kom fra ingenting. Ligaen er mye mindre. Islandsk fotball hadde ikke den respekten som den har nå, så det var fantastisk. Ti ganger bedre enn hva jeg kunne sett for meg. Jeg trodde jeg kunne score ti mål, men så scoret jeg 25 mål, fortsetter han.

Utelukker ikke retur

Kjartansson møtte sin forlovede, som han fortsatt er sammen, i Norge.

- Vi bor sammen i Tel Aviv. Hun elsker det. Moren hennes bor i Oslo. Jeg burde komme på besøk i Oslo oftere, sier islendingen.

- Jeg savner mye ved Norge. Det er alltid godt å komme tilbake. Jeg liker stedet og folket, fortsetter han.

28-åringen er åpen for et comeback i VIF-trøya, men ikke med det første.

- Jeg har mye uoppgjort i Europa, men jeg hadde elsket å spille for Vålerenga igjen når jeg er litt eldre, sier Kjartansson.

Når Dagbladet skal avslutte intervjuet med islendingen, kommer Sarpsborg-spiller Joachim Thomassen bort.

- Alt bra? Vi sees der nede? Det blir spennende? spør Thomassen.

- Det blir veldig spennende! sier Kjartansson på norsk, før Sarpsborg-kapteinen spaserer bort.

- Han er en veldig fin fyr. Vi spilte sammen i noen måneder før han dro tilbake til Sarpsborg. Han var god mot meg da jeg kom. En flott fyr, avslutter Kjartansson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!