Gremmes over keepertabbene

Solveig Gulbrandsen har banket inn 13 seriemål, men gremmer seg over alle keepertabbene som har vært i Toppserien i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lompeskudd som går i mål og håpløse utrusninger i feltet er med å prege folks syn på kvinnefotball, mener Kolbotns midtbanestrateg.

-  Det er som regel bare målene som blir vist på TV, og av og til er det nesten litt flaut å se på. Det gjenspeiler i hvert fall ikke nivået generelt, sier Gulbrandsen til Dagbladet.

Litt Tufte

I stedet mener hun enkelte tabbemål har visse likhetstrekk med de grønnkledde fotballnerdene til Erik Thorstvedt.

-  Det blir nesten litt Tufte over det når man bommer på ballen. Det ser bare klumsete ut.

Samtidig understreker hun at keeperne som er bra, er veldig bra. Stort flere enn fem, seks er det likevel ikke snakk om:

-  I Trondheims/Ørn, Røa, Kolbotn, Asker og Team Strømmen er det stort sett høyt nivå, påpeker hun. Men:

-  Det er vanlig med keepertabber, men i år har det vært for mange av dem. Det er viktig at vi får keepertrenere rundt om i klubbene, og det blir litt fokus på keeperne også.

FLAUT: Kolbotns Solveig Gulbrandsen synes det er pinlig å se alle keepertabbene på tv, og mener det gir et feil inntrykk av nivået i kvinnefotballen. Foto: Scanpix
FLAUT: Kolbotns Solveig Gulbrandsen synes det er pinlig å se alle keepertabbene på tv, og mener det gir et feil inntrykk av nivået i kvinnefotballen. Foto: Scanpix Vis mer

Landslagstrener Bjarne Berntsen er enig med Gulbrandsen i det meste:

-  For det første er jeg enig i at vi har noen keepere som holder et veldig høyt nivå. Men jeg har også registrert mye dårlig og ujevnt keeperspill i Toppserien i år. -  Det er liten tvil om at mange klubber står overfor store utfordringer på den biten, sier Berntsen.

Tipper 5- 0

Til tross for mange keepertabber er nivået i Toppserien høyere enn på lenge. Lørdag møtes Kolbotn og Team Strømmen i TV-sendt seriefinale. Med minst uavgjort blir Kolbotn seriemestre - og Solveig Gulbrandsen er ekstremt sugen på revansje etter tapet for nettopp Team Strømmen i cupsemifinalen nylig.

-  Det tapet føltes urettferdig der og da, og jeg har fryktelig lyst på revansj.

Ikke minst fordi Hege Riise vant midtbaneduellen sist:

-  Jeg sa vel at jeg synes hun vant duellen i semifinalen. Derfor er det på tide å sette henne på plass nå, flirer Gulbrandsen.-  Hva er ditt resultattips?

-  5- 0 til oss! Jeg scorer minst ett...

GOD: Kolbotns keeper, Cristine Colombo Nilsen, er en av rundt fem keepere som holder høyt nivå i Toppserien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer