Grenseløse unggutter vil sette fyr på derbyet: - Det blir ikke gøy neste gang vi deler rom

De er født i 1997, men kan allerede i år få en hovedrolle i slaget om Møre og Romsdal.

MOLDE/ÅLESUND (Dagbladet): Før sesongen trakk toppfotballsjef Nils Johan Semb frem 1997-modellene Henrik Bjørdal og Sander Svendsen som to av landets største talent og to potensielle kometer i årets Tippeliga.

På søndag kommer Bjørdal og AaFK på besøk til Svendsen og Molde i slaget om Møre og Romsdal. For disse stortalentene står ekstra mye på spill.

Spissen Svendsen og midtbanespiller Bjørdal har nemlig fulgt hverandre gjennom store deler av karrieren, på diverse krets- og landslag, hvor de har blitt nære venner og hvor de alltid deler rom og seng.

Dagbladet besøkte duoen på deres respektive hjemmebaner før årets lokalderby, og stortalentene nølte ikke med å sende stikk til naboen.

- Henrik må passe seg, for jeg kommer til å ta tunnel på han, varsler Svendsen.

TALENT: AaFKs Henrik Bjørdal er et av Norges største fotballtalent. Selv om han er født i 1997, har han allerede fått mye tillit og ansvar i AaFK. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
TALENT: AaFKs Henrik Bjørdal er et av Norges største fotballtalent. Selv om han er født i 1997, har han allerede fått mye tillit og ansvar i AaFK. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Det er bra han sier ifra. Nå blir Sander enda enklere å lese enn vanlig, kontrer Bjørdal.

Ertete Til tross for sin unge alder, er Bjørdal allerede kjent for sin uvanlig gode fysikk.

- Han er regnet for å være sterk i duellspillet, men jeg slår han alltid i dueller. Killerinnstinktet er på det sterkeste når jeg møter Henrik, forteller Svendsen.

- Det er det dummeste jeg har hørt. Sander har aldri slått meg i en duell og kommer aldri til å gjøre det, sier Bjørdal.

De er begge klar på at de har ekstra lyst til å slå kompisen i duellspillet, men påpeker at rivaliseringen er av det vennskapelige og humoristiske slaget.

- Ja, vi har det veldig morsomt sammen. Det er mye humor og alltid god stemning. Jeg burde kanskje ikke si det, men jeg har faktisk flere venner fra Sunnmøre og fått litt sansen for dem. Det er morsomme typer, forteller Svendsen.

Humor Han presiserer imidlertid at det gjør at han får ekstra lyst til å knuse AaFK. Og ikke minst ønsker han å knuse sin gode romkamerat fra Ålesund.

TALENT: Moldes Sander Svendsen er et av Norges fotballtalent. Selv om han er født i 1997, kommer han til å få mye tillit på topp for de regjerende seriemesterne og må ta en del av ansvaret med å score Moldes mål denne sesongen. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
TALENT: Moldes Sander Svendsen er et av Norges fotballtalent. Selv om han er født i 1997, kommer han til å få mye tillit på topp for de regjerende seriemesterne og må ta en del av ansvaret med å score Moldes mål denne sesongen. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Det er klart at vi får et spesielt forhold når vi deler seng i en uke strekk. Da forsvinner alle grenser og sperringer. Vi kan spøke med hverandre om alt. Det blir nok ikke gøy for søndagens taper neste gang vi deler seng, forteller Bjørdal.

- Er det slik at dere spøker hvis dere møtes på banen også?

- Hehe, det skal du ikke se bort ifra. Det er selvfølgelig fullt alvor, men hvis jeg markerer ham på et innkast, kommer det sikkert noen meldinger, sier Bjørdal og ler.

- Tippeligaens største talent Kompisduellen Svendsen og Bjørdal får en ny dimensjon på søndag. Da er det alvor. For nå er plutselig ungguttene sentrale brikker i fylkets to beste lag.

- Det er klart at det er et press, men vi gleder oss, sier duoen.

De drømmer om å følge hverandre videre i utlandet og på landslaget, men der Bjørdal søker mer mot Premier League, ønsker Svendsen seg til Tyskland eller Spania på sikt.

OPTIMISTISK: Henrik Bjørdal tror AaFK har gode sjanser til å Molde på bortebane og at han dermed kan ta skalpen på sin gode venn Sander Svendsen. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
OPTIMISTISK: Henrik Bjørdal tror AaFK har gode sjanser til å Molde på bortebane og at han dermed kan ta skalpen på sin gode venn Sander Svendsen. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Når de skal beskrive hverandres talent, omgjøres imidlertid rivaleriet til ydmykhet. Svendsen har av The Guardian blitt omtalt som et av verdens største talent, men det er Bjørdal som har markert seg mest i Tippeligaen foreløpig.

- Jeg synes Sander kanskje er Tippeligaens største talent. Han er en målscorer og en smidig og god dribler. Han dribler ikke bare for gøy, men dribler effektivt. Jeg synes Sander har fått ufortjent lite spilletid i Tippeligaen. Jeg tror han er en kommende storscorer, skryter Bjørdal om rivalen og kompisen.

- Henrik er bedre enn meg Svendsen mener imidlertid at Bjørdal er et større talent enn ham selv.

- Ja, det mener jeg. Henrik har vist mer enn meg på Tippeliga-nivå og har kommet veldig langt for alderen. Han er ekstremt treningsvillig og talentfull og har tatt nivået veldig raskt. Henrik er en spiller vi må passe på når vi møtes, forteller Svendsen.

- Det er veldig smigrende å høre. Sander liker å fyre opp før kamp, men egentlig er han veldig ydmyk, mener Bjørdal.

Bjørdal har størst sjanser for å få spille 90 minutter av lokalderbyet, men det er Svendsen og Molde som har størst vinnersjanser.

OPTIMISTISK: Sander Svendsen er overbevist om at Molde er et sterkere lag enn AaFK og gleder seg til å ta en tunnel på kompisen Henrik Bjørdal. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
OPTIMISTISK: Sander Svendsen er overbevist om at Molde er et sterkere lag enn AaFK og gleder seg til å ta en tunnel på kompisen Henrik Bjørdal. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

AaFK har nemlig ikke slått Molde i Tippeligaen siden de møttes for første gang på øverste nivå i 2003.

- Det er en kamp vi bør vinne. Vi skal vinne, sier Svendsen.

- De fleste har nok Molde som soleklare favoritter, men vi spillerne har troa og føler vi har veldig gode sjanser, sier Bjørdal.

KOMPISER: Henrik Bjørdal og Sander Svendsen er gode kompiser og har det veldig morsomt sammen. Men på søndag er det alvor når de står på hver sin banehalvdel i slaget om Møre og Romsdal. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
KOMPISER: Henrik Bjørdal og Sander Svendsen er gode kompiser og har det veldig morsomt sammen. Men på søndag er det alvor når de står på hver sin banehalvdel i slaget om Møre og Romsdal. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer