- Grenser mot skandale

Lillehammer tapte nok en gang kampen om VM i alpint til fordel for mellom-europeiske arrangører. Skuffelsen var stor i den norske leiren. - Å gi Bormio VM grenser mot skandale, sier Petter Rønningen.

Hjemme på Lillehammer samlet hundrevis av forventingsfulle seg til en planlagt feiring av tildelingen. De reagerte med tårer og sterke ord med adresse til de styrende herrer i FIS. Søkerkomitéen på Lillehammer har jobbet siden 1995 med å skaffe Kvitfjell og Hafjell VM-arrangementet i alpint. 15 millioner kroner er brukt - til ingen nytte etter at italienske Bormio ble tildelt arrangementet i 2005.

Hengemyr

Formannen i komitéen Petter Rønningen kom umiddelbart med kritikk av kulturen og politikken til det internasjonale skiforbundet. - Jeg mener FIS befinner seg i en hengemyr når det gjelder å ivareta internasjonal skisport.

- Å gi Bormio VM-arrangementet i alpint i 2005 grenser opp mot skandale fra FIS' side, og jeg kan ikke si annet enn at det virker som enkelte styremedlemmer i FIS setter materielle interesser for sin egen nasjon framfor det å ivareta internasjonal skipolitikk, mener Rønningen.

Lenge siden sist

Det er over 50 år siden Skandinavia hadde alpin-VM forrige gang. Åre sto som arrangør av dette mesterskapet i 1954, for øvrig det året da Stein Eriksen vant tre VM-gull. Etter det har ikke de skandinaviske landene vært på tale som VM-arrangør, mens Bormio hadde mesterskapet i 1995, og Mellom-Europa har fått mesterskapet 12 ganger fra 1993 og tidligere.

Stumhet

- Reaksjonene jeg har fått fra den internasjonale skiverdenen er en blanding av overraskelse og stumhet. - For min egen del vil jeg si at det var surt å oppleve dette nederlaget og denne avgjørelsen, sa Rønningen til NTB i går, etter at avgjørelsen falt i Melbourne.

Hjemme på Lillehammer samlet hundrevis av forventingsfulle seg til en planlagt feiring av tildelingen. De reagerte med tårer og sterke ord med adresse til de styrende herrer i FIS.

Søkerkomitéen på Lillehammer har jobbet siden 1995 med å skaffe Kvitfjell og Hafjell VM-arrangementet i alpint. 15 millioner kroner er brukt - til ingen nytte etter at italienske Bormio ble tildelt arrangementet i 2005.

Hengemyr

Formannen i komitéen Petter Rønningen kom umiddelbart med kritikk av kulturen og politikken til det internasjonale skiforbundet.

- Jeg mener FIS befinner seg i en hengemyr når det gjelder å ivareta internasjonal skisport.

- Å gi Bormio VM-arrangementet i alpint i 2005 grenser opp mot skandale fra FIS' side, og jeg kan ikke si annet enn at det virker som enkelte styremedlemmer i FIS setter materielle interesser for sin egen nasjon framfor det å ivareta internasjonal skipolitikk, mener Rønningen.

Lenge siden sist

Det er over 50 år siden Skandinavia hadde alpin-VM forrige gang. Åre sto som arrangør av dette mesterskapet i 1954, for øvrig det året da Stein Eriksen vant tre VM-gull.

Etter det har ikke de skandinaviske landene vært på tale som VM-arrangør, mens Bormio hadde mesterskapet i 1995, og Mellom-Europa har fått mesterskapet 12 ganger fra 1993 og tidligere.

Stumhet

- Reaksjonene jeg har fått fra den internasjonale skiverdenen er en blanding av overraskelse og stumhet.

- For min egen del vil jeg si at det var surt å oppleve dette nederlaget og denne avgjørelsen, sa Rønningen til NTB i går, etter at avgjørelsen falt i Melbourne.

SINT: Formannen i VM-komitéen Petter Rønningen, her sammen med Jan Jensen, retter kraftig kritikk mot FIS etter at Bormio fikk VM 2005.