Beholder 4 x 10 km stafett

Grep inn og overstyrte «forhastet» sjokkavgjørelse

FIS Council overstyrte langrennskomiteens avgjørelse om å bytte ut den tradisjonelle stafetten med en kortere variant.

MER Å JUBLE FOR: Norge vant den tradisjonelle stafetten under OL i Pyeongchang. Om FIS øverste styre får det som de vil blir distansen værende det samme i mesterskap fremover. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
MER Å JUBLE FOR: Norge vant den tradisjonelle stafetten under OL i Pyeongchang. Om FIS øverste styre får det som de vil blir distansen værende det samme i mesterskap fremover. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag valgte flertallet i langrennskomiteen å fjerne en av de meste tradisjonsrike langrennsøvelsene helt fra programmet. Det gikk så raskt at langrennssportens største nasjoner knapt nok rakk å reagere.

Plutselig hadde de mindre nasjonene vunnet fram med flertall etter den demokratiske modellen som regjerer i langrennskomiteen i det internasjonale Skiforbundet (FIS).

4 x 10 kilometer stafett ble stemt ut av både verdenscup- og VM-programmet.

I stedet skulle stafettformatet erstattes med en kortere versjon, 4 x 7,5 kilometer stafett, etter 85 år med det som har blitt et begrep etter den første 4 x 10 kilometer-stafetten i VM i Innsbruck i 1933.

Overstyrte beslutningen

Det førte til en hastesak i FIS Council-møte torsdag kveld hvor et klart flertall var imot avgjørelsen. I Council rådet det en stemning om at dette var forhastet. Dermed ble det gjort drastiske grep.

Dagbladet kan nå melde at FIS Council har reversert beslutningen til langrennskomiteen og 4x10 kilometer stafett for herrer blir værende på programmet også i framtida.

- Saken er avvist og må tas opp på nytt av en annen nasjon om den på ny skal innføres, bekrefter Åge Skinstad overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer