Arsenal

Grepet hylles

Arsenal hylles for historisk draktgrep.

HISTORISK: Martin Ødegaard i noe som ligner mer på hans gamle Real Madrid-drakt enn Arsenals vanlige røde drakt. Det er første gang Arsenal spiller i helhvitt. Foto: Daniel Leal / AFP / NTB.
HISTORISK: Martin Ødegaard i noe som ligner mer på hans gamle Real Madrid-drakt enn Arsenals vanlige røde drakt. Det er første gang Arsenal spiller i helhvitt. Foto: Daniel Leal / AFP / NTB. Vis mer
Publisert

Arsenal gikk på et stygt tap for Nottingham Forest i FA-cupen søndag. Lewis Grabban scoret kampens eneste mål og sendte London-laget ut av turneringen.

Resultatet var ikke det eneste som vekket oppsikt. Martin Ødegaard og co. stilte ikke i sine vanlige røde drakter, eller noen av lagets alternative farger.

Arsenal kom nemlig ut i helhvitt - for første gang i klubbens historie.

Prestasjonene på banen slaktes i ettertid, men det historiske draktvalget hylles derimot.

- Inspirerende

Den utradisjonelle drakta ble tatt i bruk for å fremme «No More Red»-kampanjen som skal skape bevissthet rundt å forebygge knivvold blant unge i London.

- «No More Red» skal bygge på Arsenals arbeid med unge i hovedstaden, skriver klubben om kampanjen.

Tidligere Arsenal og England-profil David Seaman er blant dem som roser gamleklubbens grep.

- Inspirerende. La oss alle håpe vi kan bidra til å stoppe volden, skriver han på Twitter.

Tidligere Barcelona-spiller og fotballekspert Gary Lineker er enig.

- Dette er bra. «No More Red», skriver han.

London Metropolitan Police har også vært ute og applaudert tiltaket.

- Gjennom samarbeid mellom partnere og miljøer på tvers av London, kan vi skape forandring. Vi ønsker Arsenals «No More Red»-kampanje hjertelig velkommen.

Ikke for salg

Ved lansering kunngjorde klubben at drakta ikke kommer til å bli tilgjengelig for salg.

Det er imidlertid mulig å få tak i den. Den deles nemlig ut til enkeltpersoner klubben mener fortjener den.

- Drakta vil aldri bli solgt, og vil bare tildeles enkeltpersoner som skaper en positiv endring i nærmiljøet, skriver klubben på sine nettsider.

HVIT: Hvit skrift på den hvite drakta gjorde at det ikke var enkelt å lese draktnavn og nummer Foto: Tim Goode / PA / NTB.
HVIT: Hvit skrift på den hvite drakta gjorde at det ikke var enkelt å lese draktnavn og nummer Foto: Tim Goode / PA / NTB. Vis mer

Skuespiller Idris Elba samarbeider med London-laget, og i forkant av kampen mot Nottingham Forest var han i ITVs kampstudio for å fortelle om prosjektet.

- Det er i respons til kniv-krisen vi har i London for tiden. 30 barn døde til knivvold i fjor. Ian (Ian Wright journ.anm.) og jeg samarbeider med Arsenal og Adidas for å skape et poeng og si noe om det. «No More Red» betyr «ikke mer blod», sa han.

Under lanseringen kunngjorde Arsenal at draktene brukt i søndagens kamp ville bli donert til organisasjoner som jobber mot å bekjempe kniv-vold i London.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer