Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grepet som ble for sexy for OL

Den kanadiske kunstløpduoen så seg nødt til å endre på koreografien før OL.

BALANSERER PÅ KANTEN: Til tross for at Tessa Virtue og Scott Moir ble tvunget til å tone ned programmet, hvor hovedtråden er sensualitet og lidenskap inspirert av «Moulin Rouge», er det fortsatt noen utfordrende elementer igjen. Foto: NTB Scanpix
BALANSERER PÅ KANTEN: Til tross for at Tessa Virtue og Scott Moir ble tvunget til å tone ned programmet, hvor hovedtråden er sensualitet og lidenskap inspirert av «Moulin Rouge», er det fortsatt noen utfordrende elementer igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Foran en arena proppfull av tilskuere og journalister, skled det kanadiske laget inn til gull i mixed lagkonkurranse i den koreanske havnebyen Gangneung.

To av de viktigste brikkene på laget var Tessa Virtue og Scott Moir. Duoen har fått mye oppmerksomhet i forkant av mesterskapet.

Grunnen?

De så seg nødt til å tone ned på sin egen koreografi, som var inspirert av den kjente kabaretscenen i filmen «Moulin Rouge» med vindmølla som skuer fra Montmartre over Paris.

Endret koreografi

Det ble rett og slett for sexy.

FOR DRØY KOST: Det er denne posituren som har fått flere til å reagere. Foto: NTB Scanpix
FOR DRØY KOST: Det er denne posituren som har fått flere til å reagere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Spesielt en del i koreografien, hvor Tessa Virtue legger beina rundt skuldrene på Scott Moir og presser hodet hans mot underlivet med armene - fikk flere til å reagere.

Koreografien har fått så mye oppmerksomhet at Moir har begynt å kalle det «porno »på spøk:

- Å si at programmet er «på kanten» oppsummerer det ganske godt, men vi skjønte at vi trengte en annen stil på OL-isen sier Virtue på en pressekonferanse i Pyeongchang.

OL 2018: I dag var OL-entusiast og Dagbladet-journalist Asle Hansen gjest, og sammen med Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther, snakket vi om det tredoble gullet, og om det er et bevis på at Northug-vrakingen var riktig. Vis mer

Paret har også måtte svare på spørsmål om de valgte å gjennomføre det bare for å få oppmerksomhet, men de påstandene avfeier Moir som sprøyt:

- Da vi så på den aktuelle posisjonen i slow motion på video, var den ikke så estetisk som vi hadde håpet på. Vi likte at vi ga et signal, men vi håper at den nye passer litt bedre, sier Virtue til Fox.

- Balanserer på en knivsegg

Eurosports kommentator på kunstløp under OL - den tidligere kunstløperen Lise Røsto Jensen - er ikke blant dem som kritiserer koreografien til det kanadiske paret.

- Jeg har registret at de har endret noe på programmet, men noe av poenget og den røde tråden i denne dansen, er sensualitet og lidenskap. Jeg har aldri reagert negativt på koreografien, men de balanserer jo på en knivsegg, noen kan mene det er noe upassende. Men jeg har aldri vurdert det på den måten, sier Røsto Jensen til Dagbladet.

Den norske Eurosport-kommentatoren gleder seg til å se mer til duoen framover, og mener at de også kan ta gull på hovedkonkurransen i isdans: ​

- Paret er gullfavoritter sammen med det franske paret Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, sier Røsto.

Og det er ikke uten grunn. Duoen er rett og slett serievinner i kunstløp-sammenheng.

En rask gjennomgang av CVen viser at de tok OL-gull sammen i 2010 og OL-sølv i 2014. De har også tre VM-gull under beltet. Legg på tre sølv og en bronse så er det ikke så rart å forstå.

Så gjenstår det å se hvordan publikum tar imot den nye koreografien ...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!