Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gresk klubb lar seg sponse av bordell for å overleve

- Det første spillerne spurte om var hva slags bonuser de kunne vente seg.

(Dagbladet): Eurokrisa rammer det greske samfunnet hardt på alle nivåer, og fotballen er ikke noe unntak.

I toppdivisjonen er det for lengst slutt på tida da man kunne lokke kvalitetsspillere til Hellas med lønninger konkurransedyktige med hva klubber i de store europeiske ligaene kunne tilby når befolkningen knapt har råd til å løse billett på kampdag i et land der arbeidsløsheten har steget til over 25 prosent i løpet av 2012.

Overlevelse Også blant de glade amatører har det lille som var av pengestrøm mer eller mindre stoppet opp. I og med at nød lærer naken kvinne å spinne, har enkelte klubber en nokså pragmatisk tilnærming til hvor inntektene kommer fra så lenge hjulene går rundt.

Et eksempel på det, er Voukefalas fra Lárisa, som i et forsøk på å dekke kostnader har søkt hjelp hos ei lokal bordellvertinne, skriver Reuters.

- Dessverre har nesten alle forlatt amatørfotballen. Det er et spørsmål om å overleve, sier styreformann Yiannis Batziolas, ifølge AP - et annet stort, internasjonalt nyhetsbyrå som har plukket opp den spesielle historien om den lille klubben, som er oppkalt etter hesten til Aleksander den store.

Jungeltelegraf Voukefalas er avhengige av årlige inntekter på rundt 75 000 kroner for å overleve. Da får det så være at prisen å betale er å spille i rosa drakter med reklame for to lokale bordeller på bryst og rygg, ifølge

- Vi var i alvorlige økonomiske problemer, så jeg tenkte «hvorfor ikke?». Spillerne hadde først vanskeligheter med å tro på det, men nå er de fornøyde. Det første de spurte meg om - halvveis på spøk, halvveis på alvor - var «hva slags bonuser kan vi vente oss?», sier en lattermild Batziolas til Reuters.

Prostitusjon innenfor kontrollerte rammer er lovlig i Hellas. Likevel har sponsorgrepet møtt motstand hos den lokale ligaadministrasjonen, som har nedlagt forbud mot å bruke draktene i kamp. Det er en avgjørelse Voukefalas prøver å bekjempe, men klubbens velgjører, den 67 år gamle bordellvertinnen Soula Alevridou, forsikrer om at de skal få pengene sine uansett. Hun bidrar nemlig fordi hun elsker fotball.

VELGJØRER: Bordellvertinnen Soula Alevridou - her i sofaen på sitt eget bordell «Soula» - hjelper den lokale klubben Voukefalas av kjærlighet til fotballen. Foto: John Kolesidis / REUTERS / NTB Scanpix
VELGJØRER: Bordellvertinnen Soula Alevridou - her i sofaen på sitt eget bordell «Soula» - hjelper den lokale klubben Voukefalas av kjærlighet til fotballen. Foto: John Kolesidis / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er ikke en business som fordrer tradisjonell markedsføring, men noe for jungeltelegrafen, sier Alevridou til AP.

- Hvor ville vi ha vært dersom vi ikke hjalp vitenskapen eller idretten? Hellas har utdannede mennesker, kultiverte mennesker og dyktige idrettsutøvere. Det er bedre å hjelpe dem enn å flykte med pengene våre til Sveits, fortsetter hun.

Morbid Sist helg spilte Voukefalas mot et annet lokalt lag, Hercules, som har tatt tilsvarende grep. Deres draktrer er nemlig prydet med logoen til «All Day Bar» som er et utested som også tilbyr eskortetjenester.

Uvanlige draktsponsorater er ikke et fenomen som begrenser seg bare til Lárisa. I byen Trikala en times kjøretur vestover, har klubben Paleopyrgo inngått et samarbeid med et begravelsesbyrå. Det har også ført til endring av klubbfargene, som nå har blitt svarte med begravelsesbyråets logo og et stort kors på brystet.

IVRIG: Soula Alevridou er ikke så opptatt av at den lokale serieforeningen ikke vil tillate bruk av disse draktene i kamp. Hun bekymrer seg mer over at Voukefalas sliter på midtbanen. Foto: Nikolas Giakoumidis / AP Photo / NTB Scanpix
IVRIG: Soula Alevridou er ikke så opptatt av at den lokale serieforeningen ikke vil tillate bruk av disse draktene i kamp. Hun bekymrer seg mer over at Voukefalas sliter på midtbanen. Foto: Nikolas Giakoumidis / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Det morbide designet har ifølge trener Lefteris Vassiliou sine fordeler.

- Keeperen vår korset seg stadig vekk, og motstanderne våre rotet bort ballen i hvert angrep. Det virket som de var redde for å komme i nærheten av oss, sier Vassiliou til lokalradioen, ifølge Reuters.

UKLAR BONUSORDNING: Det første Voukefalas-spillerne spurte styreformannen om da klubben hadde inngått en sponsoravtale med ei lokal bordellvertinne, var hvilke bonusordninger avtalen førte med seg. Foto: John Kolesidis / REUTERS / NTB Scanpix
UKLAR BONUSORDNING: Det første Voukefalas-spillerne spurte styreformannen om da klubben hadde inngått en sponsoravtale med ei lokal bordellvertinne, var hvilke bonusordninger avtalen førte med seg. Foto: John Kolesidis / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer