Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Greske sprintere tiltalt

De greske sprinterne Kostadinos Kenteris og Ekaterina Thanou er blitt tiltalt for med vilje ha unnlatt å møte til dopingtest under Aten-OL.

Den kontroversielle duoen er også tiltalt for å ha avlagt falsk forklaring om en motorsykkelulykke kvelden før OL-åpningen.

Torsdagens tiltale retter seg mot utøverne, deres trener og leger ved sykehuset som behandlet dem etter det påståtte krasjet. Saken har vært under etterforskning i tre måneder.

Kenteris og Thanou vil neppe bli fengslet dersom de finnes skyldig, opplyser en juridisk kilde. Deres tidligere trener Christos Tzekos er tiltalt for bevisst å ha medvirket til å unngå testen, samt besittelse og utveksling av ulovlige medikamenter.

Kenteris og Thanou var Hellas' største håp i friidrett. De trakk seg fra OL på hjemmebane etter at de ikke møtte til dopingtest, men hevder at de var involvert i en motorsykkelulykke. Ulykken holdt dem på sykehus i fire dager.

- De er nå blitt offisielt tiltalt. Blir de funnet skyldig, risikerer de bøter eller kortere fengselsstraffer som enten kan betales eller bli gjort betinget, sier en juridisk kilde.

Kenteris ble gresk folkehelt etter 200-metergullet i Sydney-OL for fire år siden. Thanou vant OL-sølv på 100 meter i samme mesterskap.

Med i tiltalen er også at duoen skal ha unnlatt å møte til dopingkontroller under trening i Tel Aviv og Chicago.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media