DRAMATISK: Steinar Bjerkmann er lagt inn på sykehus med forslått høyre ankel og hjernerystelse. Foto: Privat / Twitter
DRAMATISK: Steinar Bjerkmann er lagt inn på sykehus med forslått høyre ankel og hjernerystelse. Foto: Privat / Twitter Vis mer

Gressklipper-ulykke: Centimeter unna døden

Steinar Bjerkmann skulle bare klippe plenen hjemme på Teige Gård i Sigdal kommune. Det endte med en nær døden-opplevelse.

Publisert

Steinar Bjerkmann (38), som til vanlig jobber som medieansvarlig for hopplandslaget, har hatt et svært dramatisk døgn.

Det startet med at han bare skulle klippe plenen med sin nye sitteklipper. Men så gikk det galt.

- Jeg hadde nylig fått en ny klipper med oppsamler bakpå. Så skulle den tømmes, men det gikk til helvete på en skrent på rundt tre-fire meter, sier Bjerkmann til Dagbladet.

Han fikk gressklipperen over seg et par ganger, men heldigvis ikke på hodet. Denne veier rundt 200 kilo.

- Jeg er glad for at jeg ikke havnet på steinene, men i stedet tømmerstokker. Etter fallet forsøkte jeg å reise meg, men det gikk ikke. Jeg kunne ikke stå på høyrefoten, sier han.

- Husker du alt fra hendelsen?

- Jeg husker at det går galt, og jeg tenker på om knivbladene stopper - noe de skal, og heldigvis gjorde. Deretter er det litt svart og litt stjerner, og man skjønner hvor heldig man har vært. Indre organer ble sjekket, og det var ingen brudd i foten. Jeg har vært griseheldig, forteller Bjerkmann.

- Verdensrekord

Han meldte om den traumatiske hendelsen først på sin Twitter-konto. Der følger han opp med at planene om elgburger til kvelds blir utsatt. I stedet blir det «sterkere saker enn du får på puben», skriver 38-åringen selv.

FORSLÅTT: Steinar Bjerkmann i sykesenga.
FORSLÅTT: Steinar Bjerkmann i sykesenga. Vis mer

Bjerkmann sier at han ikke blir mange dagene på sykehuset, men at han må igjennom noen rutinesjekker. Dersom de ikke finner brudd, kan han dra hjem om ikke så altfor lenge.

Men etter nye undersøkelser søndag kveld, viser resultatet at han har knust knokkel. Nå venter en operasjon til uka på Ullevål Sykehus.

Han sier at nå det går fint under forholdene.

- Det går på et vis. Jeg er kraftig forslått og har en ankel som er herpet. De på sykehuset sier det er sensasjonelt at det ikke er brudd i ankelen. Jeg er sengeliggende, rett og slett, forteller Bjerkmann.

- Utfallet kunne vært fatalt, men nå er det bare en ankel som er herpet. Man må bare takke vår herre. Jeg kan trøste meg med at jeg har verdensrekorden i hopp med gressklipper, fortsetter han.

Rørt av meldinger

Hopplandslagets mediesjef sier at han har hatt en bekymret familie rundt seg.

PÅ JOBB: Kommunikasjonsansvarlig Steinar Bjerkmann fotografert i forbindelse med presentasjonen av landslaget i hopp for sesongen 2019/2020 på Olympiatoppen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
PÅ JOBB: Kommunikasjonsansvarlig Steinar Bjerkmann fotografert i forbindelse med presentasjonen av landslaget i hopp for sesongen 2019/2020 på Olympiatoppen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Det blir fort sånn. Jeg har fått veldig mange fine meldinger fra kjente og ukjente - både tekstmeldinger og i sosial medier. Det er stort for en liten gutt at en slik ulykke kan skape så mye godhet fra så mange folk, sier han.

Blant dem som har sendt ham hyggelige meldinger finner vi blant annet fotballekspertene Lars Tjærnås, Jesper Mathisen og Petter Veland. Stefan Johansen, kaptein på det norske fotballandslaget, har også sendt en melding på Twitter.

- Det er godt at dette skjer utenfor hoppsesongen, i det minste, avslutter han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer