AMBASSADØR: Grete Waitz var en av sportsutstyrprodusenten Adidas sine største ambassadører og samarbeidet dem i mellom var tett. - Hun var og er den største, sier landssjef Sigurd Granmark i Adidas-gruppen i Norge. Her er Waitz avbildet i forbindelse med et intervju i 2001 før Grete Waitz-løpet.
Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
AMBASSADØR: Grete Waitz var en av sportsutstyrprodusenten Adidas sine største ambassadører og samarbeidet dem i mellom var tett. - Hun var og er den største, sier landssjef Sigurd Granmark i Adidas-gruppen i Norge. Her er Waitz avbildet i forbindelse med et intervju i 2001 før Grete Waitz-løpet. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/DagbladetVis mer

- Grete var og er den aller største

Grete Waitz var blant Adidas sine største ambassadører.

Send din siste hilsen til Grete i kondolanseprotokollen

(Dagbladet): Friidrettslegenden Grete Waitz døde natt til i dag, 57 år gammel, etter seks års kamp mot kreftsykdommen

Grete Waitz samarbeidet med sportsutstyrgiganten Adidas gjennom store deler av sin aktive karriere. Men også de siste åra samarbeidet hun med Adidas gjennom sitt engasjement i stiftelsen Aktiv mot kreft.

- Grete Waitz hadde en livstidsavtale med Adidas. Hun var blant våre største ambassadører globalt på lik linje med de aller største, sier landssjef Sigurd Granmark i Adidas-gruppen Norge til Dagbladet.
Enormt pågangsmot Han forteller at hun var svært personlig engasjert og mye involvert i samarbeidet.

- For bare litt over en måned siden 5. mars var siste gang hun var her. Hun hadde egentlig kansellert, men kom likevel. Hun holdt et foredrag for 50 utøvere og var like glødende engasjert og lidenskapelig som alltid. Hun brant for det å være i bevegelse. Grete var og er den aller største, forteller Granmark.

Også om sitt engasjement mot kreften viste hun et like glødende engasjement, ifølge landssjefen.

- Om det var hun akkurat like tydelig. Hun viste et enormt pågangsmot, sier han.

Overraskende Granmark fikk beskjed i lunsjen i dag og synes det er en veldig trist dag.

- Vi visste jo hun var syk, men dette kom veldig overraskende, sier han.

Han forteller at de vil samle de ansatte, informere og minnes løpsdronningen i løpet av dagen.

Granmark beskriver Grete Waitz som blant de største i Adidas-laget gjennom tidende.

- For Adidas i Norge var hun den aller største, men også globalt var hun blant de aller største og Adidas har hatt noen stjerner opp gjennom. Hun var desidert den største kvinnelige løperen, sier han.

Granmark er ikke i tvil om at Grete Waitz har betydd veldig mye for folk verden over. Hun var blant annet veldig stor i USA etter å ha vunnet New York-maraton hele ni ganger i løpet av 70- og 80-tallet.

- Hun har betydd enormt mye for veldig mange. Hun var banebrytende for løpsporten og gikk foran, sier han