Grete Waitz lei av fylleimage

For mange er Grete Waitz-løpet en kjærkommen anledning til å ta en fest i hovedstaden. Nå vurderer Grete Waitz å trekke navnet sitt fra det årlige løpet.

Grete Waitz er misfornøyd med at fylla og festen får større oppmerksomhet enn løpingen. Hun vurderer nå å trekke navnet sitt fra det årlige Grete Waitz-løpet i Oslo.

- Grete Waitz-løpet er et idrettsarrangement, men for mange er det også en anledning til å ta en fest i Oslo. Media har skapt et inntrykk av at det nærmest er en fyllefest, sier Jils Jostein Helland til Aftenposten. Helland sitter i styret for Grete Waitz-løpet. Han understreker at Waitz ikke ønsker å trekke seg.

Aftenposten har ikke klart å få tak i Waitz, som er på reise i USA. Mannen Jack bekrefter imidlertid at navnet er under vurdering.

- Nå vil vi vurdere alle sider ved løpet for å se hvordan vi kan forbedre det, sier han.

Han tror et av alternativene kan være å samarbeide med andre arrangører. Ektemannen sier det er klart at Waitz ikke er fornøyd med medieomtalen av løpet.

Helland tror det kan bli vanskelig å endre imaget og endre deltagelsen, som er blitt nesten halvert i løpet av de siste årene.

- Vi kan jo håpe at joggebølgen tar seg opp igjen i Norge, som i andre land, sier han.