Grete Waitz skal hedres i New York

- Hun hadde så stor betydning.

HYLLES: Grete Waitz har et kjent navn i New Yorks gater. Nå skal den avdøde løperdronningen hylles.
Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
HYLLES: Grete Waitz har et kjent navn i New Yorks gater. Nå skal den avdøde løperdronningen hylles. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grete Waitz, som døde i april, vil bli hyllet i New York hele løpersesongen, lover New York Road Runners (NYRR).

NYRR er arrangør av New York maraton, som den norske løperdronningen vant ni ganger, og andre viktige gateløp. Waitz vil bli behørig minnet i forbindelse med årets maraton 6. november, men allerede gateløpet for kvinner 11. juni vil stå i hennes tegn.

- Grete var en av de sanne pionerer for kvinner i vår sport, og hun hadde så stor betydning på så mange måter at det er passende at vår hyllest starter med verdens første gateløp bare for kvinner, sier NYRR-president Mary Wittenberg i en pressemelding.

Waitz vant det 10 kilometer lange løpet fem ganger. Løpet ga henne inspirasjon til å starte Grete Waitz-løpet i Oslo i 1984, et løp som på det meste hadde 47.000 deltakere.

Grete Waitz skal hedres både i gateløpet 11. juni og i Diamond League-stevnet i byen samme dag. I gateløpet vil deltakermedaljene ha påskriften «Remembering Grete». Hun minnes også gjennom t-trøyer, distansemarkørene og gjennom en fotoutstilling i målområdet i Central Park.

Kvinnenes 1500 meter i Diamond League-stevnet får hennes navn.

Dessuten er hennes mann Jack Waitz invitert til å løpe gateløpet sammen med en utvalgt gruppe «venner av Grete».

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer