Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Grete Waitz var et helt usedvanlig menneske»

Gro Harlem Brundtland om foregangskvinnen Waitz.

: Her er Brundtland i forbindelse med toppmøte i København for et par år siden. Foto:  Hanne Hvattum / Dagbladet
: Her er Brundtland i forbindelse med toppmøte i København for et par år siden. Foto: Hanne Hvattum / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland hyller Grete Waitz som foregangskvinne og som et usedvanlig menneske.

- Grete Waitz var ikke bare en imponerende foregangskvinne, en som viste ny vei og inspirerte nye generasjoner av kvinner og menn gjennom sin målbevisste innsats og suksess på idrettsbanene, sier Ap-dronninga og tidligere deltaker i Grete Waitz-løpet, og legger til:

- Hun var også et helt usedvanlig menneske, med en personlighet ingen kunne unngå å bli sterkt påvirket av, sier hun.

Største norske navnet
Også Brundtland er av de som har lagt merke til Grete Waitz gjennomslagskraft utenfor Norges grenser. Med ni seire i New York Marathon, har mange amerikanere lagt merke til det norske løperesset.

- Grete Waitz var gjennom en lang årrekke det aller største norske navnet, ikke minst i USA, den første som ble nevnt når noen hørte man var norsk.

Satt dype spor
Brundtland legger også stor vekt på Waitz innsats for kvinner.

GRETE WAITZ-LØP: Grete Waitz på brua over startområdet i Oslo 3.mai 1997. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet.
GRETE WAITZ-LØP: Grete Waitz på brua over startområdet i Oslo 3.mai 1997. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet. Vis mer

- Hun har satt dype spor etter seg internasjonalt, ikke bare som en eksepsjonell idrettsutoever, men som en som brøt ned barrierer og skapte ny bevisstgjøring av kvinner, verden over, uttaler Brundtland via sin rådgiver Jon Mørland til Dagbladet.

OGSÅ GRO LØP: Både Gro Harlem Brundtland, daværende statsminister, dagens finansminister Sigbjørn Johnsen og daværende leder i AUF, Trond Giske, deltok alle i Grete Waitz-løpet i 1993. FOTO: ERIK JOHANSEN
OGSÅ GRO LØP: Både Gro Harlem Brundtland, daværende statsminister, dagens finansminister Sigbjørn Johnsen og daværende leder i AUF, Trond Giske, deltok alle i Grete Waitz-løpet i 1993. FOTO: ERIK JOHANSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media