Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gretzky dratt inn i spillskandale

Ville redde kona.

(Dagbladet.no:) Tidenes største ishockeystjerne Wayne Gretzky har ikke fått en ideell oppladning til OL. Han leder det kanadiske landslaget, men de siste dagene har de største overskriftene handlet om en spillskandale.

Da saken ble rullet opp kom navnet til Gretzkys kone fram. «The Great One» har derimot bedyret at han ikke har vært involvert i saken.

- Jeg er ikke involvert, har aldri vært det og kommer ikke til å bli det, sa Gretzky til AP for to dager siden.

Nå er han imidlertid blitt involvert.

Avslørt av lydopptak

Saken dreier seg om ulovlig gambling, hvitvasking av penger og koblinger til den organiserte kriminaliteten i Philadelphia.

Gretzkys assistent i Phoenix Coyotes, Rick Tocchet, sitter dypest i det, men også Janet Jones (Gretzkys kone) er under etterforskning.

Hun skal ha spilt for over 600 000 kroner. Ifølge AP er det ingen bevis som tyder på at Gretzky har drevet med ulovlig gambling.

Seint torsdag kveld kom det derimot fram at han har forsøkt å få kona ut av det.

Et lydbånd avslører at superstjernen har vært i kontakt med en av de hovedmistenkte i gamblingringen. De snakker der om hvordan de kan få Gretzkys kone til å ikke bli berørt av etterforskningen.

- Jeg har aldri spilt på vegne av ektemannen min, sier Jones i en uttalelse.

- Ingen gambler

Hun legger til at Gretzky ikke er en gambler.

- Bortsett fra noen få hesteløp har han aldri spilt på sport, sier Janet Jones.

Ifølge amerikanske myndigheter ble det spilt for over 11 millioner kroner på Super Bowl-finalen, i gamblingringen som skal ha vært styrt av Tocchet, en politimann fra New Jersey og en tredjeperson. Alle risikerer å bli tiltalt i saken, som skal prøves for retten i Mount Holly 21. februar.

Janet Jones er ikke siktet i saken.

- Janet er bare et av mange vitner og det er ingen som har anklaget henne for noe lovbrudd, sier hennes talsmann, Elliot Mintz.

VILLE HJELPE KONA: Gretzky oppsøkte gamblingringen for å hjelpe skuespillerkona Janet Jones.
THE GREAT ONE I TRØBBEL: Wayne Gretzky trener Phoneix og leder Canadas hockeylandslag. Nå er det derimot andre ting som har vært i fokus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media