Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gretzky legger opp

Den canadiske hockeylegenden Wayne Gretzky, elsket av hockeyfans verden over, legger etter all sannsynlighet skøytene på hylla etter helgens NHL-kamper. - Bare et mirakel kan få meg til å endre på det, sa han i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanata, Ontario (NTB-Reuters): Gretzky, med klengenavnet «The Great One», innehar alle de NHL-rekordene det er verdt å ha. 38-åringen har betydd det samme for ishockey som Michael Jordan for basketball. Ni ganger har canadieren vunnet trofeet som NHLs mest verdifulle spiller.

I går spilte Gretzky og New York Rangers 2-2 mot Ottawa Senators, og det kan ha vært Gretzkys siste kamp i hans hjemland. De 18 500 tilskuerne benyttet sjansen til å ta farvel med sin helt og reiste seg på tribunen da det gjensto noen minutter.

På storskjermen ble et banner vist, med henspeiling på Gretzkys draktnummer 99 - «99 hurrarop for 99 som legger opp i 99». - Han vil bli savnet. Det kommer aldri til å bli noen som ham, mente en av tilhengerne.

Avgjørelse lørdag

Fredag skal han i møter med Rangers-ledelsen i New York, men vil trolig offentliggjøre «pensjoneringen» lørdag.

- Jeg er ikke 100 prosent sikker på hva beslutningen blir ennå. Men hvis ikke et mirakel skjer, offentliggjør jeg at karrieren er over fredag eller lørdag, sa han på en følelsesladet pressekonferanse.

I likhet med Jordan vil han ikke avslutte karrieren som en skygge av seg selv. Årets sesong har vært preget av skader og har vært svært skuffende for canadieren.

- Følelsesladet

- Jeg er ikke Wayne Gretzky slik jeg var i 1988. Men jeg har fortsatt mye å gi, mente han.

Det mener også hans store hærskare av fans, som med tilrop og bannere bønnfalt ham om å fortsette. - Dette er en følelsesladet tid og en opplevelse jeg aldri vil glemme, sa Gretzky, som hadde med seg familien til torsdagens kamp.

De skal også være med på sesongens siste kamp, mot Pittsburgh Penguins i New York søndag. Både datteren og hans to sønner gråt åpenlyst da faren vinket farvel til tilskuerne i Ottawa.