Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gretzky lover juling

Canada er i OL-kvartfinale, men likevel er lagleder Wayne Gretzky rasende etter 3-3 mot Tsjekkia i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gretzky vil ha Roman Hamrlik kastet ut av OL. Den tsjekkiske backen krysschecket Theo Fleury bakfra, men ble ikke engang utvist.

- Det var feigt og fryktelig. Fyren burde vært utestengt fra resten av turneringen. Jeg er sinna, og jeg er lei av at folk kritiserer oss kanadiere. Når vi gjør slikt, er vi pøbler. Når de gjør det, er de europeere. Det er drittprat, tordnet den tidligere superstjernen som nå er sportssjef for Canadas OL-lag.

Canadierne prøvde å skremme Tsjekkias superkeeper Dominik Hasek ved hjelp av kroppskontakt i målgården. Da Fleury ble vel nærgående mot målvakten, sendte Hamrlik ham stygt i bakken med sin takling bakfra.

Gretzky føler presset etter svakt spill og dårlige resultater i gruppespillet. Publikum krever det første OL-gull i nasjonalsporten på 50 år, og har allerede begynt å gi uttrykk for sin misnøye med lagets prestasjoner. I Canada omtales landslaget allerede som «Can't-ada».

Kanskje håper Gretzky at utbruddet tenner hans spillere og skremmer motstanderne. Han snakket om at alle hater Canada og ønsker at laget skal tape, men lovet ubehagelige konsekvenser for dem som måtte kopiere Hamrlik.

- De må huske at det er noe som heter hevn i dette spillet. Det skjer ikke i OL, men om en uke begynner NHL-kampene igjen. Det blir ikke vakkert når Rangers møter Islanders, sa Gretzky.

Fleury spiller for New York Rangers, Hamrlik for New York Islanders.

Canadas trener Pat Quinn er enig med sjefen.

- Når en spiller gjør noe stygt i NHL, så banker vi skitten ut av ham med en gang. Internasjonalt liker de ikke det, og derfor vil jeg at spillerne venter med hevnen. Om en uke kan de hevne seg så mye de vil, sa han.

Kvartfinaler onsdag: Sverige - Hviterussland (E-Center 19.00), Tsjekkia - Russland (The Peaks 21.00), USA - Tyskland (E-Center 0.00 torsdag), Finland - Canada (E-Center 04.15 torsdag).

(NTB-AFP)

TØFFE TAK:</B> Dette bildet gjør Wayne Gretzky rasenede. Her får Theo Fleury gjennomgå av Roman Hamrlik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!