- Gretzky vinner

WIEN (Dagbladet): For åtte dager siden ble han ryggoperert, i går kom han til Wien og i kveld kan Bjørn Dæhlie bli kåret til århundrets vinteridrettsmann. - Jeg tror det ikke, men hvis så skjer er det veldig stort, sier han til Dagbladet.

«World Sports Awards of the Century» er navnet på tidenes største stjernetreff på idrettsfronten. Når Muhammed Ali, Pele, Carl Lewis, Michael Jordan, Ingemar Stenmark, Wayne Gretzky, Steffi Graf, Nadia Comaneci, Bjørn Dæhlie og en hel rekke andre giga-utøvere møtes i Wiens statsopera, handler det om å skrive prestasjonene sine med gullskrift i det årtusenet vi snart forlater.

Og når kvelden er omme har verden fått tre kvinner og fire menn som kan kalle seg århundrets idrettsutøver.

En av de store

I klassen vinteridrett menn er Bjørn Dæhlie en av de store favorittene.

- Husk at jeg driver med en liten idrett som heter langrenn, sier Bjørn Dæhlie.

- Jeg har mange medaljer, ja, men det er ikke så mange som har hørt om det. Og derfor tror jeg mest på en kar som Wayne Gretzky. Eller Alberto Tomba.

- Fantastisk

Sistnevnte ankom hotellet fem minutter før Bjørn Dæhlie i går kveld. I italienske tekstiler og uten forhåpninger om den gjeve tittelen. Og så kom tidenes vinterolympier i mykt reiseantrekk. Og veldig stiv i ryggen.

- Jeg merker det nå etter å ha sittet lenge på flyet, sier Dæhlie.

- Men det går det også. For kåringen er en stor begivenhet, og det at man har klart å samle så mange idrettstjerner på en gang er fantastisk.

- Og så har aldri Vilde (kona) vært i Wien før, sier Bjørn.