INNBLANDET I BRÅK: Paulina Gretzky har fått en rolle i Ryder Cup-bråket. Hun er kjæreste med golfstjernen Dustin Johnson og datteren til NHL-legenden Wayne Gretzky. Foto: NTB Scanpix
INNBLANDET I BRÅK: Paulina Gretzky har fått en rolle i Ryder Cup-bråket. Hun er kjæreste med golfstjernen Dustin Johnson og datteren til NHL-legenden Wayne Gretzky. Foto: NTB ScanpixVis mer

Europa knuste USA i Ryder Cup

Gretzkys datter innblandet i golf-bråk: - Jeg ble sjokkert

Ryder Cup endte med et solid mageplask for USA, både på og utenfor banen. Nå ryktes det om internt bråk, drittslenging og søksmål mot arrangøren.

Lite er så prestisjefullt i golf som Ryder Cup. Utøverne, som er vant til å spille for haugevis av millioner, samles for å gjøre opp som to lag: Europa og USA. Premien er like høy som den er når venner samles for en brettspill-kveld:

Heder, ære og retten til å påminne taperne om at de har tapt til neste gang de møtes.

Sånn blir det gjerne litt drama av.

Knusende seier

Og selv om det amerikanske laget var favoritter på forhånd, tok Europa en overlegen seier i årets utgave, som ble spilt i forrige uke.

Europa ledet 10-6 før siste dag, og cruiset inn til en 17,5-10,5 poengs seier etter å ha dominert den siste dagen.

SEIER: Francsco Molinari feirer Ryder Cup-seieren sammen med lagkamerater og fans. Foto: NTB Scanpix
SEIER: Francsco Molinari feirer Ryder Cup-seieren sammen med lagkamerater og fans. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det som er med Ryder Cup, er at det går en ekstrem stolthet i å spille med flagget på brystet. For idealistene og amerikanere så er det ekstremet tungt å svelge et sånn tap, i hvert fall på måten det ble gjort. De ble overkjørt, noe de ikke er vant til, sier Viasats golfekspert, Fredrik Caspar Kracht til Dagbladet.

Og bare for å vise hvor mye det betyr, uttalte italienske Francesco Molinari følgende etter at den siste ballen var senket.

- Dette betyr mer enn Major-turneringer og alt annet. Det er følelsesladet å tenke på de andre spillerne som har vært med på dette. Uvirkelig.

Internt bråk

Siden seieren betydde så mye for Europa, er det bare å tenke seg hvor tungt tapet var å svelge for USA.

Det amerikanske laget er stjernespekket og fullt av individualister som ikke er vant til å bli ydmyket.

UFLAKS: En svensk golfer ville prøve å slå et slag på et islagt vann. Det var ikke så lurt. Video: Viralhog Vis mer

- Nå kommer det to år hvor europeerne kommer til å minne dem på at de tapte. USA har jo hatt historisk sett hatt et overtak, selv om det har vært jevnere i det siste. Fortsatt sitter Europas opphenting fra Chicago i 2012 friskt i minnet. Det var jo en ydmykelse for USA, og nå skjer det samme igjen, sier Kracht.

Allerede før turneringen var over, begynte det å smelle. Patrick Reed gikk til angrep på kaptein Jim Furyk:

- Det er ikke lurt å vrake en som har hatt så mye suksess som meg, sa han ifølge New York Times.

Etter at privatflyet hadde ankommet USA igjen, fortalte Reed at han følte seg dolket i ryggen.

Grunnen er at Reed ikke fikk spille sammen med Jordan Spieth, som han har hatt suksess med som makker tidligere i Ryder Cup.

- Problemet er åpenbart at Jordan ikke vil spille med meg, uttalte Reed.

Spieth hevdet på sin side at det var laget som hadde tatt avgjørelsen. Det nektet Reed på til New York Times:

- Jeg stirret på han som om jeg skulle sette fyr på rommet.

Slåsskamp?

Det er åpenbart at det var en ullen stemning mellom Reed, Furyk og Spieth. Nå viser det seg at stemningen er alt annen enn god mellom flere av de amerikanske lagkameratene/rivalene.

The Telegraph skriver i dag at det skal ha gått en kule varmt mellom Brooks Koepka og Dustin Johnson på Europas lagrom under turneringen. The Telegraph hevder at de to måtte bli splittet etter at en diskusjon skal ha blusset opp.

Vitner sier til avisa at det var ampert:

- Det var en truende stemning. Jeg var i sjokk og var skuffet over hvor stygt det var.

Den anerkjente golfjournalisten Tim Rosaforte bekrefter også bråket på Twitter:

- Årsaken til bråket er ukjent, men det er spesielt.

MÅTTE SVARE FOR SEG: Dustin Johnson (til venstre), Jordan Spieth og Brooke Koepka møtte pressen etter at tapet i Ryder Cup var et faktum. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE SVARE FOR SEG: Dustin Johnson (til venstre), Jordan Spieth og Brooke Koepka møtte pressen etter at tapet i Ryder Cup var et faktum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gretzky-datter involvert

At Koepka og Johnson røyk i tottene på hverandre, blir ansett som et sjokk fra amerikansk hold. De to er gode venner både på golfbanen og privaten.

Og midt i dette kommer også dattera til NHL-legenden Wayne Gretzky - Paulina.

Hun er kjæresten til Dustin Johnson, og skal ha vært i nærheten da dramaet mellom de to startet. Hun svarte med å slette alle bildene av Koepka fra Instagram-kontoen sin.

Etter turneringen har L'Equipe hevdet at bråket mellom duoen startet allerede på flyet til Paris - hvor turneringen ble spilt. De skriver at Paulina Gretzky og Koepkas kjæreste Jenna Sims skal ha spilt sentrale roller i bråket.

Viasats golfekspert Fredrik Caspar Kracht er ikke overrasket over at det kan bli gnisninger mellom USAs stjernegalleri:

FULGTE TURNERINGEN SAMMEN Paulina Gretzky og Koepkas samboer Jena Sims (t.v.). Foto: NTB Scanpix
FULGTE TURNERINGEN SAMMEN Paulina Gretzky og Koepkas samboer Jena Sims (t.v.). Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Amerikanerne, som for det meste er individualister, leverte ikke som de burde i turneringen. Da kan det komme gnisninger. Jeg har sett at de har tilbakevist påstandene, men det er aldri røyk uten ild. Dette går på stoltheten, de merker også presset og har ikke levert, sier Kracht til Dagbladet.

Koepka rykket i dag ut og benektet slåsskampen:

- Jeg forstår ikke saken. Det var ingen slåsskamp eller noen diskusjon. Han er en av mine beste venner. Vi snakket sammen både i går og i dag. Folk liker å lage historier. Dette ville ikke vært første gangen en historie ble trykt som ikke er sånn, sier han ifølge The Telegraph.

Saksøker turneringen

Som om tap, intern drittslenging og potensielt bråk mellom lagkamerater ikke var nok, preget også en tragedie Ryder Cup for USA.

Det skjedde etter at Brooks Koepka bommet på utslaget sitt på det sjette hullet fredag. Golfballen traff en kvinne i ansiktet i stor hastighet og påførte henne skader på øyet, skriver NTB.

Koepka unnskyldte seg overfor tilskueren som lå nede og fikk behandling da han kom til stedet, og i dag la han ut en ny unnskyldning:

- Jeg er lei meg og såret over tragedien. Jeg snakket med henne på banen og i etterkant, men når jeg fikk vite mer om skaden tok jeg tatt kontakt med familien for å gi min sympati. Hjertet mitt er knust over det som har skjedd, skriver Koepka i en pressemelding.

49 år gamle Corine Remande, som ble truffet av ballen, bærer ikke nag til golfstjernen, men liker ikke arrangørens opptreden.

Remande forteller overfor det franske nyhetsbyrået AFP at hun planlegger å gå til søksmål overfor for arrangøren og påstår at det ikke ble gitt noen advarsler fra funksjonærene da ballen var på vei inn iblant publikum.

- Det hviler helt klart et ansvar på arrangørene, sa hun til AFP da hun forlot Røde Kors-sykehuset i Lyon.

Det er to år til neste Ryder Cup. USA har en stor ryderjobb å gjøre …