MÅL FOR STORKLUBBENE: Ajax har imponert denne sesongen, og det vil bli vanskelig for klubben å beholde sine stjerneskudd. Foto: Reuters / Toussaint Kluiters / NTB Scanpix
MÅL FOR STORKLUBBENE: Ajax har imponert denne sesongen, og det vil bli vanskelig for klubben å beholde sine stjerneskudd. Foto: Reuters / Toussaint Kluiters / NTB ScanpixVis mer

Suksess har sin pris:

Gribbene sirkler over Ajax og Monaco, og UEFA dekker bordet for dem

Unge, fremadstormene lag mister muligheten til å utvikle seg på grunn av storklubbenes sjekkhefter, og UEFA sørger for at problemene bare blir verre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(FourFourTwo): Det kan virke merkelig å snakke om amerikansk college-basketball når vi skal diskutere et stort problem i europeisk fotball, men det er likheter å spore. Et vanlig problem i basketball er tidlig utvandring av spillere fra universiteter til den profesjonelle ligaen (NBA). Reglene sier at en spiller må spille én sesong på college-lag, før han kan bli hentet til NBA. Resultatet er at spillerne er forbigående, mens laget aldri klarer å opprettholde sin identitet i mer enn ett eller to år.

For fansen er klubben alltid større enn spilleren, men kjøtt og blod er fortsatt viktig. Lojalitet er avhengig av gruppen, men entusiasmen hviler på folket.

En viktig del av samholdet til fansen er opplevelser de har hatt sammen. Kameratskap og stemning er viktig, men det viktigste er forestillingen om at spillerne drar lasset mot et felles mål. At det er et langsiktig perspektiv. Dersom spillerne kommer og går, er det noe med hele dynamikken som slår sprekker.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn