- Gribber kretset rundt Lyn i dag

Henning Berg lettet etter høstens første seier.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Strømsgodset 1-0. Med Magnus Powell ute med karantene, ble det Dylan Macallister og Kim Holmen som skulle vise at det er offensivt liv i Lyn, også etter superspiss Edu.

Det er det, men bare så vidt.

Til slutt var det Espen Hoff, vingen som i hvertfall i Lyn-sammenheng er for veteran å regne, som tok ansvar og avgjorde. Etter flere grove bommer fra lagkameratene møtte 26-åringen et innlegg fra Kim Holmen og lurte ballen inn forbi keeper etter én times spill.

- De unge her i klubben gjør alltid en god innsats, og missene i dag håper jeg de ikke ofrer en tanke. Det er sånn som skjer, sier Hoff til Dagbladet.no

- Må ta ansvar

Vingen innser at han nå, med færre og færre erfarne spillere i klubben, må ta mer ansvar.

- Det er klart at vi som har vært med en stund må ta ansvar. Vi kan ikke forvente at de unge skal kunne avgjøre for oss uke ut og uke inn.

Trener Henning Berg var glad for høstens første trepoenger, etter noen uker med nedturer.

SENKET GODSET: Espen Hoff sørget for tre viktige Lyn-poeng. Foto: KYRRE LIEN / SCANPIX
SENKET GODSET: Espen Hoff sørget for tre viktige Lyn-poeng. Foto: KYRRE LIEN / SCANPIX Vis mer

- Det var deilig å vinne, særlig når det har vært en del ekstra styr i det siste, om spillersalg og diverse, sier Berg til Dagbladet.no etter kampen. Han sier klubben trengte tre poeng for å holde kritikere og nedrykksspøkelser unna.

- Det var noen gribber som sirklet rundt Lyn i dag, men de måtte fly hjem med tomme klør, smiler Lyn-sjefen.

- Viktig seier

En hjemmekamp mot Strømsgodset var ikke det verste Lyn kunne ha ønsket seg etter Edu-exiten, men heller ikke hjemmelaget har imponert siden sommerpausen. I sesongens første kamp endte det uavgjort 1-1, nå ville begge lag ha tre poeng som ville bety at høsten ikke blir en kamp for å unngå nedrykk.

- Dette var en viktig seier både for tabellen og laget, sier Hoff, som nå tror klubben kan konsentrere seg om å se oppover på tabellen.

Det begynte ikke like stødig på Ullevaal. Da Kim Holmen på overtid i første omgang misbrukte en enorm sjanse alene på straffemerket, var det nok flere i Bastionen som reiv seg i håret og ønsket at Edu fortsatt var i klubben.

Kampen startet svakt, med få sjanser og lite godt spill. Det luktet lenge 0-0, før kampen plutselig våknet etter en snau halvtime. Da spilte Espen Hoff gjennom Macallister på femmeteren. Dessverre for Lyn, klarte ikke australieren å stokke beina, og en god mulighet ble forspilt.

Kovacs nær scoring

Bare minutter senere fikk Holmen en mulighet på en kontring. Med Macallister med i god posisjon, skjøt spissen utenfor fra 15 meter.

Einar Kalsæg svarte umiddelbart. Bare en god takling fra Christian Brink i siste liten kunne hindre en ledelse til gjestene.

Ett minutt før pause var Kovacs nære ved å gi Strømsgodset ledelsen. Den store ungareren møtte ballen med panna, men headingen gikk hårfint utenfor, til stor lettelse for en sjanseløs Eddie Gustafsson i Lyn-målet.

I andre omgang startet gjestene med å misbruke en kjempesjanse, da Leonhardsen fikk heade helt upresset fra fem meter. Veteranen trodde nok han skulle score, men ballen glei av panna, og gikk ufarlig til side for mål.

De neste 15 minuttene var det bortelaget som kjørte kampen, før de fikk en skikkelig kalddusj. Kim Holmen, så ineffektiv i første, kom seg til dørlinja og fikk lagt inn. Der dukket Espen Hoff opp, og ekspederte ballen elegant under Espen Johnsen til 1-0.

- Bedre sist

- Vi spilte nok faktisk bedre i tapet mot Lillestrøm sist, sier Berg, som likevel er strålende fornøyd med hvordan laget kjempet.

- Mange av spillerne som kom inn i dag er vant til å spille tredjedivisjon. Det krever mye å gå rett inn og hevde seg i Tippeligaen, men spillere som Enrique Ortiz, Kim Holmen og Kim André Madsen gjorde en kjempejobb i dag.

Godset jaget for en utlikning, men klarte ikke å skape de store sjansene. Det var Lyn som burde avgjort, da Erling Knudtzon og Holmen kom alene med keeper Johnsen hver sin gang de siste fem minuttene av kampen.

SENKET GODSET: Espen Hoff sørget for tre viktige Lyn-poeng.