Huawei-støy:

Griezmann bryter - Johaug blir

Barcelona-stjerna Antoine Griezmann bryter samarbeidet med Huawei. Therese Johaug har ikke planer om å gjøre som franskmannen, men i mai kan det likevel være over. Kontrakten utløper 31. april 2021, etter det Dagbladet erfarer.

BRYTER IKKE: Therese Johaug gjør ikke som Antoine Griezmann. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRYTER IKKE: Therese Johaug gjør ikke som Antoine Griezmann. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske stjerneartisten Zara Larsson (22) offentliggjorde i august at hennes samarbeid med den kinesiske kommunikasjonsleverandøren Huawei er avsluttet - etter sterk kritikk over lang tid.

I går meddelte den franske fotballstjerna Antoine Griezmann at også han avslutter samarbeidet med Huawei.

Barcelona-angriperen begrunner valget med en rapport fra 2018, som knytter Huawei til en programvare som angivelig skal kunne gjenkjenne ansikter hos den forfulgte minoritetsgruppa uigurerne i Kina og deretter sende alarmer til politiet.

Johaugs standpunkt

Også Therese Johaug er sponset av Huawei, men hun kommer ikke til å bryte sponsoravtalen med selskapet.

Etter det Dagbladet erfarer, har Johaug en treårskontrakt med Huawei som utløper 31. april 2021. Team Johaug vil gjøre en ny vurdering om et eventuelt videre samarbeid i vår. Inntil da forholder Johaug-leiren seg til den gjeldende kontrakten.

- Vi forholder oss til den faktabaserte offisielle informasjonen fra Huawei angående selskapets rolle og holdning til denne saken og selskapets forpliktelse til menneskerettigheter. I vår generelle vurdering av vårt samarbeid med Huawei, så legger vi til grunn at norske myndigheter og selskaper har et nært og omfattende handelssamarbeid med kinesiske selskaper, svarer Jørn Ernst til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer