UTRØSTELIG: Antoine Griezmann var utrøstelig da Frankrike tapte 0-1 for Tyskland i VM-kvartfinalen i 2014. Foto: NTB Scanpix
UTRØSTELIG: Antoine Griezmann var utrøstelig da Frankrike tapte 0-1 for Tyskland i VM-kvartfinalen i 2014. Foto: NTB ScanpixVis mer

Griezmanns tårer kan bli Tysklands største trussel i semifinalen

Revansjesugen etter kvartfinaletapet for to år siden.

LYON (Dagbladet): Frankrike teller ned til torsdagens EM-semifinale mot Tyskland. I vertsnasjonen er det Antoine Griezmann-feber.

Sportsavisa L'Equipe trekker fram angrepsspillerens tårer under VM for to år siden. Også da møttes Frankrike og Tyskland i et sluttspill.

PÅ FØRSTESIDA: Antoine Griezmann pryder avisforsidene i Frankrike.
PÅ FØRSTESIDA: Antoine Griezmann pryder avisforsidene i Frankrike. Vis mer

Mats Hummels scoret det første og eneste målet i kvartfinalen for Tyskland og sendte Frankrike hjem fra Brasil. Etterpå var Griezmann utrøstelig. Han gråt og gråt lenge etterpå. Torsdag har han sjansen til å revansjere seg.

- Han prøvde å skjule sorgen sin i en gjennomvåt skjorte. Griezmann er utpekt av tyskerne som den største trusselen i semifinalen, skriver L'Equipe.

Revansje

Et iøynefallende argument er naturligvis tårene han ønsker å revansjere fra 2014. Men Atlético Madrid-spilleren er også toppscorer i EM med fire mål. I tillegg har han to målgivende pasninger.

Semifinalen spilles på Stade Vélodrome i Marseille. Noen mil lenger nord - i Lyon - loddet Dagbladet stemningen i formiddagstimene onsdag.

ELSKER GRIEZMANN: Deschepper Sandy og Brun Ludovic. Foto: Tore Ulrik Bratland
ELSKER GRIEZMANN: Deschepper Sandy og Brun Ludovic. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Stort sett alle vi møtte snakket om Griezmann.

- Han er veldig bra. Og Frankrike vinner EM, sier tenåringene Brun Ludovic (16) og Deschepper Sandy (17), som tok en blås utenfor jernbanestasjonen.

De får støtte av søskenparet Sellam og Hamza Wieme, henholdsvis 17 og 14 år.

- Vi heier på Griezmann, men også Dimitri Payet, sier de.

Gode tider

Litt bortenfor sto turistguiden Idahosa Favour (26). Hun kunne fortelle at det er gode tider for turistnæringen i Frankrike og at stemningen er på topp etter en del bråk innlendingsvis.

ELSKER GRIEZMANN: Hamza og Sellam Wieme. Foto: Tore Ulrik Bratland
ELSKER GRIEZMANN: Hamza og Sellam Wieme. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Bacary Sagna er min favoritt på Frankrike. Men Cristiano Ronaldo er spilleren jeg liker aller best, forteller hun.

Hadde vi spurt Wales-supporteren som gikk i bakgrunnen om hans idol, hadde svaret garantert vært Aaron Ramsey. Håret var farget like blondt. Dette er nå mote i Wales!

Flyt

Trener Didier Deschamps brukte ingen store ord da han snakket på en pressekonferanse i Marseille onsdag ettermiddag. Semifinalen går på hans gamle hjemtrakter. Fra 2009 til 2012 trente han Marseille, en by som sies å være litt mer lidenskapelig enn andre byer i Frankrike.

ELSKER EM: Turistguiden Idahosa Favour. Foto: Tore Ulrik Bratland
ELSKER EM: Turistguiden Idahosa Favour. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Deschamps var kritisk til et av de første spørsmålene som ble stilt - at mye løsnet under kampen mot Island i kvartfinalen (5-2).

- Vi var i flyten også før den kampen. At vi har kommet dit vi er i dag, skyldes selvtilliten vi har hatt hele veien, erklærer Deschamps.

Videre sier han:

- Vi kan ikke endre historien som har vært. Men vi kan skrive nye kapitler. Og vi må få med oss publikum. Tyskland er fortsatt det beste laget i verden.

Kampstart: Klokka 21.00 torsdag.

FØRSTEPAR: Didier Deschamps og kona Claude  er et slags førstepar i Frankrike i disse dager. Foto: NTB Scanpix
FØRSTEPAR: Didier Deschamps og kona Claude  er et slags førstepar i Frankrike i disse dager. Foto: NTB Scanpix Vis mer