Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Griller all motstand

Først lagde de fotballfest mot Bryne, så dro de rett på grillfest. Nå synes Arild Sundgot det begynner å lukte medalje av høstens formlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): - Nå er det lett å være spiss på Lillestrøm, gliser Arild Sundgot.

Det hører med til historien at det stort sett er lett å være spiss når du møter et Bryne-lag som spiller borte, men hjemmelagets oppvisning i går lar seg ikke forklare så enkelt.

- At vi oppnår bedre resultater nå enn vi gjorde i våres, skyldes småting, mener Lillestrøm-trener Arne Erlandsen.

De småtingene gjør i så fall store utslag. Gårsdagens utgave av arbeidsgjengen på Åråsen hadde driv og fart i overgangene, våget å spille langs bakken på vei framover og beveget seg utrettelig. Legger du til en Petter Belsvik som storspiller med et bein i fotballgrava og en Arild Sundgot med målteft, er årets største LSK-seier ingen tilfeldighet.

Ny vår i høst

- Det er på tide at vi sikter høyere, sier Arild Sundgot som har fått med seg at veien opp til edle metaller begynner å bli liten.

- Tabellen er totalt uinteressant når det er ni kamper igjen, mener Arne Erlandsen.

Litt interessant er det kanskje likevel at Lillestrøm er høstens formlag med 12 poeng på fem kamper og 11- 1 i målforskjell. Det er like mange poeng som de sanket på 12 kamper i vår - den gang med 10-21 i målprotokollen.

- Nå tør vi å slippe oss løs og spille ball, forklarer Sundgot som også så vår-utgaven av LSK:

- Det er ikke gøy å spille dårlig fotball.

Gaver fra Jæren

Litt av æren for fotballfesten skal de tilreisende fra Jæren også ha. Når du er villig til å gi vekk så mange sjanser, er det nødt til å bli morsomt å se på. Bryne er på grensen til latterlig.

Da Ole Hjelmhaug hadde banket ballen i eget mål, fulgte 84 minutter med markeringssvikt, taktisk forsvarsidoti, personlige feil og andre fotballgaver.

Ingen bør la seg overraske over at Bryne går på sitt åttende bortetap av åtte mulige denne sesongen. De er ikke bedre. At Lillestrøm jobber seg igjennom en økonomisk krise, ser ikke ut til å påvirke prestasjonene nevneverdig.

- Det økonomiske ordner seg i løpet av neste uke, tror Sundgot.

Ting går enkelt når man er formlaget i Tippeligaen og det ligger kylling på grillen.

FEST: Etter seieren over Bryne bar det rett på grillfest hos formann Per Mathisen. - Egentlig skulle jeg ha scoret tre mål, men Stian Berget skrek så høyt at jeg måtte spille til ham istedet, gliser Arild Sundgot - tomålsscorer og grillsjef.
NY TRIUMF: Arild Sundgot (t.h.) scoret to mot Bryne. Da er det lov til å juble.