FLUOR I SKISMØRING

Grillet ministeren om fluorforbud: - Det holder ikke

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) sier det er vanskelig å lage et eget fluorforbud for Norge. Det argumentet mener SV at ikke er bra nok.

SVARTE: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) vil ikke ta initiativ til at Norge totalforbyr fluor.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SVARTE: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) vil ikke ta initiativ til at Norge totalforbyr fluor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SVs Lars Haltbrekken grillet i onsdag klima- og miljøminister Ola Elvestuen i Stortingets spørretime om helse- og miljøfarene ved fluor i skismøring.

Haltbrekkens spørsmål kom som følge av Dagbladets artikkelserie Glidens Pris.

- I verste fall kan fluorsmøringen ha bidratt til kreft og dødsfall. I tillegg er dette et alvorlig miljøproblem, sa Halbrekken i Stortingets muntlige spørretime onsdag, ifølge NTB.

Han viste til at SV i Dagbladet i går foreslo å forby bruk av fluorsmøring på alle idrettsarrangement i Norge, også internasjonale, og han ville vite om Elvestuen støtter forslaget.

- Det jeg er helt enig i, er at vi må forby fluor, men da mange flere stoffer enn det som er i skismøring. Vi har gjennom flere år jobbet aktivt, innenfor det europeiske kjemikalieregelverket, for å drive fram et bredere forbud, svarte Elvestuen.

Men la til:

- Det er vanskelig og krevende å lage egne, nasjonale forbud.

Han viste videre til at ingenting står i veien for at Skiforbundet eller myndighetene kan ta initiativ til å stoppe bruken av fluor i smøring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer