Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Grimsbø drev danske skyttere til vanvidd. Slik forklarer Thorir byttet

Ga begge målvaktene én omgang.

GOD:  Kari Aalvik Grimsbø spilte en god 1. omgang - men fikk ikke spille etter pause mot Danmark.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD:  Kari Aalvik Grimsbø spilte en god 1. omgang - men fikk ikke spille etter pause mot Danmark.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HELSINGBORG (Dagbladet): Norge og målvakt Kari Aalvik Grimsbø storspilte i åpningsminuttene mot Danmark og ledet 6-0. Først etter ni minutter satte danskene sitt første for kvelden, og Grimsbø hadde flere suverene redninger før Danmark til slutt lykkes.

- Forsvaret gjør det enklere for meg og jeg føler jeg henger med bra fra start. Jeg tar en del baller og det føles veldig bra, sier Grimsbø til Dagbladet.

Etter hvert bedret danskenes spill seg og lagene gikk til pause på 9-14. Grimsbø hadde meget solide 40 i redningsprosent etter en rekke feberredninger. Men i pausa ble målvakten byttet ut - og hun kom aldri tilbake på banen. I stedet kom Silje Solberg inn. Solberg varierte litt i spillet, men hadde flere gode redninger. Hun endte på 35 i redningsprosent.

- Det var en plan bak byttet, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Hva var planen?

- Det er for å holde begge målvaktene i gang, sier landslagssjefen.

Grimsbø selv forteller:

- Det er viktig for oss å holde begge i gang og takle forskjellige roller. Det er en del av gamet. Silje har gode redninger. Det er sånn vi jobber, sier Grimsbø.

Hun fortsetter:

- Jeg tar den rollen jeg får. Blir jeg bedt om å spille, så spiller jeg. I 2. omgang var oppgaven min å støtte Silje fra benken. Da må jeg løse den rollen best mulig, sier Grimsbø.

Norges neste kamp er mot Ungarn tirsdag kl. 18.30. Kampen vises på TV3.

Hovedrunden:
Norge330068-626
Romania320172-614
Danmark320176-704
Russland310264-692
Tsjekkia310280-812
Ungarn300362-790

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!