SKADE: Kari Alvik Grimsbø har slitt med en kneskade og kan mistek keeperplassen på landslaget.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKADE: Kari Alvik Grimsbø har slitt med en kneskade og kan mistek keeperplassen på landslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Grimsbø frykter for keeperplassen på landslaget

Må overbevise.

Håndballkeeper Kari Aalvik Grimsbø har tøff konkurranse om å få spilletid for Norge. Hun har trent for fullt i en måned etter en kneskade og må bevise seg en plass verdig på kort tid.

I desember starter håndball-VM i Danmark. Aalvik Grimsbø har vært en del av den norske landslaget siden 2005, men har vært mye skadet det siste året. Med konkurrenter som Silje Solberg og Katrine Lunde blir det tøft å kapre en plass.

- Det er veldig tøff konkurranse om plassen på landslaget, så jeg må bare gjøre så godt jeg kan i klubben, fordi det er ikke så mange samlinger å vise seg fram på før VM. Jeg håper jeg kan vise hva jeg kan og får muligheten til å spille mesterskap i desember. Det er i hvert fall målet, sier Grimsbø til NTB.

Kneskadd 30-åringen skadet først kneet i EM i desember i fjor. Det førte til en operasjon, men hun kom raskt tilbake på banen og skiftet klubb fra Esbjerg til Györ i januar.

I april var hun uheldig og ble skadd i samme kne på nytt. Det ble enda et inngrep. Hun var ikke tilbake i trening før i august. Grimsbø er fortsatt ikke helt smertefri.

- Det går stadig framover. Jeg kjenner fortsatt til det, men det er ikke så rart i og med at jeg har to inngrep i samme kne på under et halvt år. Jeg er fullt tilbake og med igjen 100 prosent nå, forteller Grimsbø.

Den tidligere Byåsen-spilleren bidro på banen for Györ under mesterligakvalifiseringen i Drammen denne helga.

OL tøffere Til VM tar Thorir Hergeirsson vanligvis med tre keepere i troppen. Derfor blir hun trolig med Solberg og Lunde til Danmark.

Hardere blir det når landslagssjefen skal velge ut laget til OL i Rio de Janeiro om ett drøyt år. Til de olympiske lekene har Norge som regel tatt med kun to målvakter.

- Det blir enda tøffere. Jeg satser på OL og håper å være med i mitt tredje, men det blir en tøff kamp, mener Grimsbø.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram