Katrine Lunde skadet

Grimsbø innrømmer: - Frister med OL

Kari Aalvik Grimsbø innrømmer at et OL om et drøyt år frister - til tross for at hun har sagt nei til landslagsspill.

OL FRISTER: Men det er ikke aktuelt med landslagsspill for Kari Aalvik Grimsbø akkurat nå. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OL FRISTER: Men det er ikke aktuelt med landslagsspill for Kari Aalvik Grimsbø akkurat nå. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

BUDAPEST (Dagbladet): Kari Aalvik Grimsbø er en av verdens aller beste håndballkeepere. Det beviste hun i Champions League-finalen søndag, da hun gjorde en helt avgjørende redning i sluttsekundene.

Men som de andre norske Györ-spillerne, var Grimsbø også preget av landslagskollega Katrine Lundes skade tidligere samme kveld. Lunde pådro seg en korsbåndsskade tidlig i Vipers' bronsefinale i turneringen.

- Det var utrolig trist. Det påvirker oss alle, ingen ønsker noen det i det hele tatt, sier Grimsbø, som selv har erfaring med kneskader.

- Frister med OL

Grimsbø har tatt en landslagspause, og er enn så lenge ikke aktuell for å spille på det norske landslaget. Men at både Grimsbø og nå Lunde ute, kan sette landslagssjef Thorir Hergeirsson i ei knipe.

På spørsmål fra norsk presse søndag, står Grimsbø fast ved at landslagsspill ikke er aktuelt nå, men hun medgir at OL om et drøyt år frister.

- Det er klart det frister. Det frister alltid å spille OL. Men det er mange ting som skal gå opp for å få til det. Man vet aldri hva som skjer i håndballen, man skal aldri si enten-eller, sier Grimsbø til Dagbladet.

Lunde røk det fremre korsbåndet, og mister VM i desember. En rehabilitering for en sånn type skade er antatt å ta omtrent ett år - noe som vil si at hun eventuelt akkurat kan rekke OL. Lunde vil da være 40 år gammel.

- Forferdelig

Grimsbø sier imidlertid at dialogen med Hergeirsson er god.

De andre norske Györ-spillerne var også preget av Lundes skade. De fikk beskjeden på bussen på vei til arenaen søndag ettermiddag.

- Det var helt forferdelig. Det var ikke den beste inngangen til kampen. Man vet aldri sikkert, men det så ut som det verst tenkelige. Det var forferdelig. Ikke bra for landslaget og alt som kommer, men for Katrine er det jo verst, sier Györ-stjerna Stine Bredal Oftedal.

Hun fortsetter:

- Men vi har en god keeper her i Györ og, flirer Oftedal.