Grimsbø oppløst i gledestårer etter bragdkamp

- Jeg tror ikke jeg klarer å si så mye.

GLEDESTÅRER: Kari Aalvik Grimsbø (t.h.) gråt vel så mye som sine brasilianske motstandere, men av helt andre årsaker. Den norske målvakten sto en formidabel kamp etter at hun kom inn for Katrine Lunde Haraldsen.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GLEDESTÅRER: Kari Aalvik Grimsbø (t.h.) gråt vel så mye som sine brasilianske motstandere, men av helt andre årsaker. Den norske målvakten sto en formidabel kamp etter at hun kom inn for Katrine Lunde Haraldsen.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON (Dagbladet): Brasil - Norge 19-21 (13-9).

Til manges overraskelse hadde landslagstrener Thorir Hergeirsson valgt å satse på Katrine Lunde Haraldsens erfaring fra start i kampen i OL-kvartfinalen mot Brasil.

Men på stillinga 11-6 til hardtkjempende brasiliansk jenter, kastet han på Kari Aalvik Grimsbø, som etter et landslagsliv i skyggen av Haraldsen, har Esbjerg-målvakten stått fram som en av turneringens aller beste målvakter.

Som i gruppespillskampen mot Sverige, stengte Grimsbø buret, og var hovedårsaken til at lagvenninnene sakte, men sikkert kunne spise seg innpå den brasilianske ledelsen, som på det meste var på seks mål. Da semifinalebilletten var sikret etter en formidabel snuoperasjon, ble det alldeles for mye for 27-åringen, som formelig strigråt av glede.

- Jeg tror ikke jeg klarer å si så mye. Det var fighting hele veien. Dette var bare deilig, sier Grimbsø til NRK, oppløst i gledestårer.

- Vi står sammen, vi har tro på oss selv, og vi har tro på at kan snu, og det gjør det, sier hun.

Etterpå vanket det skryt fra sjefen:

- Kari har tatt steg, og er nå i ferd med å bli en av verdens beste målvakter, men må stå fulle mesterskap før vi kan si det. Uansett: Hun og Katrine et par nå, og de jobber steingodt sammen, faktisk jobber de mer sammen enn før. Det tror jeg er viktig for begge og laget, sier Hergeirsson til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer