Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Györ til Champions League-finale

Grimsbø stengte målet da Györ valset over Bucuresti

Tok seg enkelt til Champions League-finale.

  • CSM Bucuresti - Györ 20-26

For Györ ble Budapest som en hjemmebane i Champions League-semifinalen lørdag. Stemningen var upåklagelig.

Det så også ut til å gi Györ en ekstra driv. Men Bucuresti bet seg fast, og Györ dro ifra først med ti minutter igjen.

Det vil si at vi får se Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø blir å se i Champions League-finalen i morgen. Der står Vardar på motsatt banehalvdel.

- Jeg er stolt over laget. Vi ble ikke stresset da det ble 16-16. Vi hadde innstilt oss på at det kunne komme, sier Grimsbø til NTB.

- Det er en fantastisk følelse å se at vi står sammen som et lag på den måten vi gjør. Jeg så det i øynene på alle mine spillere i dag.

Det ble en jevnspilt første omgang mellom Bucuresti og Györ. Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø var viktige brikker i det ungarske laget, mens Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord også markerte seg for Bucuresti.

Grimsbø var viktig i Györ-målet, og slapp inn bare 10 mål før pause - i tillegg til at forsvaret selvfølgelig var nesten ugjennomtrengelig.

TØFFE TAK: Amanda Kurtovic takler Stine Bredal Oftedal. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
TØFFE TAK: Amanda Kurtovic takler Stine Bredal Oftedal. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Vis mer

Györ hadde et lite tak på motstanderen fra Romania, men Bucuresti nektet å slippe taket helt, og nærmet seg mot halvspilt kamp. Til pause ledet Györ 12-10.

Etter drøyt ti minutter ut i andre omgang satte Amanda Kurtovic en suser fra sin backposisjon til 16-16. Plutselig levde kampen for alvor.

Etter en time out gikk Györ raskt opp i en tomålsledelse igjen. Etter litt slurvete Bucuresti-spill, økte den ledelsen til fire mål da det gjensto ti minutter.

Da sprakk det helt for Bucuresti. Stemningen i håndballhallen eksploderte da Györ stakk mer og mer fra i sluttminuttene, og vant med seks mål.

Det blir for øvrig landslagskaptein Stine Bredal Oftedals første Champions League-finale. Grimsbøs tredje. Korsbåndsskadde Nora Mørk må se kampen fra tribunen.

Finalen spilles for øvrig søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media