Håndball-EM i Sverige:

Grimsbø tok historisk rekord. Så tok hun til tårene: - Det betyr så mye å ha ham her

Møtte ektemannen Håvard rett etter triumfen.

TÅRER: Kari Aalvik Grimsbø tok til tårene etter finaleseieren mot Nederland. Hun møtte ektemannen Håvard Grimsbø minutter etter slutt. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TÅRER: Kari Aalvik Grimsbø tok til tårene etter finaleseieren mot Nederland. Hun møtte ektemannen Håvard Grimsbø minutter etter slutt. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

GÖTEBORG (Dagbladet): Kari Aalvik Grimsbø (31) spilte en kjempekamp i EM-finalen mot Nederland og tok sitt niende mesterskapsgull.

Dermed er hun første i Norge - og verden - til å ta ni gull. Ti år etter sitt første i 2006.

- Jeg er veldig takknemlig, glad og stolt for å få være her og oppleve dette. Jeg har fått vært med på så mye, sier Grimsbø til Dagbladet.

 Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
 Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Både Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Karoline Dyhre Breivang står også med åtte gull totalt. Nå troner Grimsbø alene på toppen.

Grimsbø var tydelig rørt i sekundene og minuttene etter kampen og ga ektemannen Håvard en skikkelig klem.

- Han har kjørt hit nå bare for å se finalen. Å ha ham på tribunen gjør veldig godt og han følger meg veldig tett. Det betyr så mye å ha ham her, sier Grimsbø til Dagbladet.

Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Finalen ble et lite drama og Nederland yppet seg lenge. Norge fikk en liten luke i 2. omgang, men nederlenderne kjempet seg tilbake og tapte med ett mål.

- Jeg følte meg rolig og trygg gjennom hele kampen - helt til det var igjen fire sekunder. Det var først da jeg skjønte at det kunne bli ekstraomganger. I hodet mitt var jeg klar på at det skulle komme et skudd. Jeg var omstilt på å spille ekstraomganger, sier Grimsbø.

Hun fortsetter:

- Med en gang sluttsignalet går så skjønner jeg ikke helt hva som skjer. Jeg brukte noen minutter på å komme meg og innse, sier Grimsbø.