Grimseth bruker kosttilskudd igjen

Selv om han ble dopingtatt i Sydney-OL.

Stian Grimseth reiste hjem fra Sydney-OL etter å ha testet positivt på nandrolon. Naustdal-bonden er likevel ikke skremt fra å bruke kosttilskudd når han nå er tilbake i lekene.

Vektløfteren reiste fra OL-sirkuset allerede på åpningsdagen for fire år siden. En dopingkontroll fra et internasjonalt stevne på Vigrestad to uker tidligere viste at Grimseth var langt over det tillatte innholdet av nandrolon og ble automatisk utestengt i to år.

Fire år senere er vestlendingen tilbake for fullt. Han er klar for OL i Aten og har selv forhåpninger om en plassering blant de 8-10 beste. Kosttilskudd bruker han fortsatt for å opprettholde nivået.

- Jeg bruker litt kosttilskudd nå. Trenger litt karbohydrater og slikt, sier Grimseth til NTB.

- Er du ikke redd for at det samme skal skje igjen?

- Nei, nå er det kommet andre retningslinjer og jeg får det kontrollert. Dette er et produkt som er greit, lover han.

Heller ikke leder for det medisinske apparatet i den norske troppen frykter noen ny dopingsak. Kosttilskudd rangeres på et nivå mellom grad 1 og 4, og utøverne har kun lov til å bruke tilskudd som er grad 1.

- Alle utøverne i den norske OL-troppen har rapportert inn regelmessig hva de bruker. I noen tilfeller har vi bedt dem skifte til annet tilskudd. Det vi har fått fra Stian er ting som er rene vitaminer og mineraler i grad 1 og er ufarlig.

- Noen utøvere har bruk for kosttilskudd og Stian kan være en av dem, fordi han trenger så mye næring, sier Engebregtsen.

Grimseth dro hjem i skam fra Sydney, men har alltid bedyret sin uskyld. Han hevder at han ble lurt av kosttilskuddet Ribose, som inneholdt forbudte stoffer som ikke sto oppført på innholdslisten.

For to år siden gikk han til søksmål mot selskapet «Universal Nutrition» og krever 1 million dollar (6,8 millioner kroner). Saken ventes å komme opp til høsten, men noen dato er ikke satt. Grimseth vil sannsynligvis være på plass når saken begynner.

(.NTB)

BLE DOPINGTATT SIST:</B> Stian Grimseth vil ikke slutte med kosttilskudd, selv om det var nettopp det som felte ham i Sydney.