Grimseth-dom i løpet av januar

Stian Grimseth får en dom av Norges Idrettsforbund i løpet av januar etter dopingsaken der han testet positivt på det forbudte stoffet nandrolon under OL i Sydney. En frifinnelse betyr likevel ikke at Grimseth kan konkurrere internasjonalt før tidligst i mai.

- Vi er i en fase der vi skal avklare en del faktiske forhold. Vi henter inn forklaringer fra alle involverte parter og gjør en grundig gjennomgang for å få alle fakta på bordet, sier advokat Nils Kjær til Dagbladet.

- Kommer det en avgjørelse i løpet av et par uker?

- Jeg vil heller si det slik at det kommer i løpet av måneden, sier Kjær.

Positive ringvirkninger

- Skulle Stian bli frikjent i Norges Idrettsforbund vil det få positive ringvirkninger også for den internasjonale utestengelsen, sier Trygve Duun, som er president i Norges Vektløfterforbund.

Det internasjonale vektløfterforbundet (IWF) har utestengt Stian Grimseth i to år fra alle konkurranser etter den positive dopingprøven han avla i forbindelse med Sydney-OL.

Grimseth testet positivt på det forbudte stoffet nandrolon. Stoffet fikk han i seg gjennom kosttilskuddet Ribose, som han kjøpte under en treningssamling på Lanzarote i forkant av OL.

Grimseth har anket IWFs avgjørelse.

- Stians anke vil tidligst bli tatt opp i mai, men jeg tror det kan drøye til månedsskiftet mai/juni før det faller en avgjørelse, sier Duun.

Kan trene uten trener

Stian Grimseth kan trene så mye han vil, men ikke organisert gjennom Norges Idrettsforbund. Norges vektløfterforbund kan heller ikke gå inn med midler.

Dette betyr helt konkret at Stian trene så mye han vil på helsestudio, men kan ikke benytte seg av trenerkompetanse underveis.

Stian Grimseth saksøker også produsenten av kosttilskuddet Ribose. I denne saken får vektløfteren støtte av Naustdal og Førde kommune, pluss deler av det lokale næringslivet.

  • Stian Grimseth var ikke tilgjengelig for kommentar i går.
MÅ VENTE: </B> Stian Grimseth testet positivt på Nandrolon under OL i Sydney, men må vente ennå noen uker før dommen fra NIF foreligger.