Grimseth er Kasiryes læremester

Møt det oppløftende OL-håpet Ruth Kasirye.

(Dagbladet.no): OL I BEIJING - 16 DAGER IGJEN ...

I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Ruth Kasirye (26), vektløfting

- Hva er din målsetning for OL?

- Jeg har ikke noen spesielle forventninger, ettersom dette er mitt første OL. Men jeg kan sette ny norgesrekord og kanskje bli blant de fem beste. Konkurrentene mine vet at jeg er å regne med. De bør være på vakt!

- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?

- Egentlig ikke. Jeg driver med idrett, ikke politikk. Jeg kan diskutere politikk, men internasjonal politikk synes jeg er vanskelig. Man bør holde seg til det man kan.

PÅ STRAK ARM: Vektløfter Ruth Kasirye begynte som sprinter, men endte opp som vektløfter. Nå er hun klar til å kjempe om medalje i Beijing. 26-åringen har poengplass som mål under OL i Beijing, men er så god at hun i et heldig øyeblikk kan klatre opp på seierspallen. Foto: PER-KRISTIAN ERIKSEN/SCANPIX
PÅ STRAK ARM: Vektløfter Ruth Kasirye begynte som sprinter, men endte opp som vektløfter. Nå er hun klar til å kjempe om medalje i Beijing. 26-åringen har poengplass som mål under OL i Beijing, men er så god at hun i et heldig øyeblikk kan klatre opp på seierspallen. Foto: PER-KRISTIAN ERIKSEN/SCANPIX Vis mer

- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?

- Jeg tok jo en sølvmedalje i EM i fjor. Den prestasjonen setter jeg høyt. Det gir en trygghet å vite jeg kan prestere på toppnivå, at jeg er god nok.

- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?

- Ikke noe spesielt. Eller, da jeg fikk sølvet i EM, kom det så uventet at jeg ble satt helt ut. Jeg var outsider, og plutselig hadde jeg sølv. Først trodde jeg ikke at det var sant, jeg ble litt forvirret, og det var kanskje litt pinlig i seg sjøl.

- Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?

- Jeg liker å reise. Ellers har det gått mye i skolebøker, fordi jeg studerer vernepleie.

- Hvem er ditt forbilde?

- Stian Grimseth. Han har mye erfaring, som han deler med meg. Særlig når det gjelder store mesterskap. Jeg prater mye med ham, så han er en slags læremester. I tillegg synes jeg tyske Matthias Steiner er flink.

Grimseth er Kasiryes læremester
KAN KJEMPE I TOPPEN: Ruth Kasirye har flere ganger vist at hun kan utfordre de beste. Under neste måneds OL får hun en ny sjanse.