Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grimseth får delta i OL

Idrettsstyret vedtok lørdag enstemmig at vektløfteren Stian Grimseth får delta i framtidige OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grimseth avga positiv dopingprøve etter et internasjonalt stevne på Vigrestad i september i fjor. Domsutvalget i Norges Idrettsforbund dømte senere Stian Grimseth til seks måneders utestengelse fra konkurranser. Blir man dømt for doping skal norske utøvere automatisk utestenges fra OL-deltakelse, men det kan gis dispensasjon ved spesielle tilfeller. Den dopingdømte bryteren Fritz Aanes fikk en slik dispensasjon tidligere i år.

- Denne saken har svært mange likhetstrekk med beslutningen om å gi dispensasjon for Aanes. I domspremissene fra Domsutvalget foreligger det formildende omstendigheter. Domsutvalget vektlegger at Grimseth har opptrådt uaktsomt, og ikke med forsett. Domsutvalget slår klart fast at Grimseth ikke bevisst hadde fått i seg det ulovlige stoffet. Vi mener derfor at Stian Grimseth skal få muligheten i framtidige olympiske leker, sier idrettspresident Kjell O. Kran.

(NTB)

OL-KLAR: Stian Grimseth har fått klarsignal til å starte i OL igjen.
Hele Norges coronakart