Grimseth planlegger gigantsøksmål

Vektløfteren Stian Grimseth har planer om å saksøke Ribose-produsenten i USA for millioner av kroner. Amerikanske advokater har gitt grønt lys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grimseths advokat Morten Steenstrup fikk like før påske en rapport fra amerikanske advokater som har utredet muligheten for søksmål. Konklusjonen i rapporten er at det er grunnlag for et søksmål mot den amerikanske kosttilskuddsprodusenten, melder VG.

Det var på åpningsdagen av Sydney-OL i fjor høst det ble kjent at Grimseth hadde avgitt en positiv dopingprøve på stoffet nandrolon.

Den norske vektløfteren har hele tiden hevdet at han fikk i seg det forbudte stoffet gjennom kosttilskuddet Ribose, og en laboratorietest har vist at det kosttilskuddet Grimseth brukte inneholdt nandrolon.

- Sjansene er ganske store for at vi tar steget fullt ut. De amerikanske advokatene mener det foreligger brudd på tre punkter i den føderale loven og delstatsloven i New Jersey, forteller Morten Steenstrup til VG.

Før Grimseth kan sette i gang prosessen i USA må han bla opp flere hundre tusen kroner for å betale sakkyndige og advokater i USA som skal føre saken for ham.

Dopingsaken mot Stian Grimseth blir behandlet i Domsutvalget i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité denne uken. Forhandlingene og vitneavhørene starter på Toppidrettssenteret i dag og vil bli avsluttet fredag.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer