Grimseth saksøkes

Produsenten av kosttilskuddet Ribose går til motsøksmål mot vektløfteren Stian Grimseth.

Grimseth gikk tidligere i år til sak mot Universal Nutrition. Han mener en såkalt «skitten» produksjonslinje hos selskapet førte til at han testet positivt på nandrolon like før OL i Sydney.

Det amerikanske selskapet mener nordmannens forklaring er falsk og at det har skadet selskapets omdømme og troverdighet, noe som vil føre til lavere salg.

Morten Steenstrup, Stian Grimseths norske advokat, sier at Grimseth tar søksmålet fra den amerikanske kostholdsprodusenten med stor ro.

- Han er helt avslappet i forhold til dette. Vi oppfatter dette som et forsøk på å skremme ham og på å avlede oppmerksomheten fra det saken virkelig dreier seg om, sier Steenstrup til P4.

Grimseth krever 1 million dollar (vel 7 millioner kroner) fra det amerikanske firmaet. Hvor mye firmaet vil saksøke Grimseth for er ikke kjent for verken vektløfteren selv eller for advokat Steenstrup.

- Man vet jo aldri hva man får høre fra amerikanerne, men jeg regner med at dette motsøksmålet kommer til å forsvinne ganske raskt. Egentlig karakteriserer det vel bare den som kommer med det, sier Morten Steenstrup i en kommentar til P4.

NTB

SAKSØKES: Stian Grimseth er ikke ferdig med Ribosesaken ennå. Produsenten varsler motsøksmål.