Grimseth styrket

Ti kilo lettere enn da han ble dopingavslørt, gikk Stian Grimseth ut fra første dag i domsutvalget som en styrket mann - etter toppidrettssjef Bjørge Stensbøl vitneforklaring.

Stian Grimseth var lettet over at Bjørge Stensbøl i går innrømmet at vakthavende lege Ola Rønsen neppe ga en så entydig frarådelse av å bruke Ribose som det tidligere har vært hevdet.

- Jeg føler det gikk bra i dag, sier Grimseth til Dagbladet.

Samtalen fra treningsleiren på Lanzarote før OL mellom Rønsen og Grimseth-trener Øystein Holt ble ifølge Grimseth avsluttet med at Holt sa at så lenge det ikke var noen fare å bruke Ribose, så fikk det våge seg. Så snart Holt la på, sa han til Grimseth at det ikke var noen fare å bruke karbohydratet Ribose, men at det var det dyreste sukkeret han kunne bruke.

Som sakens første vitne var Stensbøl i går usikker på om Rønsen sterkt nok har frarådet vektløfteren å bruke kosttilskuddet.

FIKK STØTTE: Stian Grimseth (til høyre) og hans advokat Morten Steenstrup hadde en god dag i går, i Idrettsforbundets domsutvalg. Det sørget Børge Stensbøl for.