REVANSELYSTEN: Jostein Grindhaug vil slå tilbake etter den skuffene fjorårssesongen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
REVANSELYSTEN: Jostein Grindhaug vil slå tilbake etter den skuffene fjorårssesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Grindhaug: - Jeg vil ikke være en klovn

Mener Haugesund ble rammet av et metthetssyndrom.

(Dagbladet): Haugesund var lenge uovervinnelige på hjemmebane med sin enorme scoringsappetitt. De bare «peisa på», som Jostein Grindhaug sa, og tok en overraskende bronsemedalje i 2013.

Grindhaugs menn fikk tynet ut alt de hadde og feiret medaljen i overkant lenge.

Konsekvensene fikk de erfare i fjorårets sesong, hvor Haugesund kjempet for å unngå nedrykk.

- Vi fikk en slags tomhetsfølelse etter bronsen. Vi klarte det som ingen trodde vi skulle klare. Men så ble vi rammet av en metthetssykdom som plaget oss i hele i fjor, forteller Grindhaug til Dagbladet.

- Vi gikk på tomgang, men nå har vi ladet batteriene. Vi er sultne igjen og er veldig revansjelystne, sier han.

Prøver ikke å være morsom Den joviale Haugesund-treneren er kjent for sine morsomme kommentarer, gjerne på bekostning av spillerne. Selv i den tunge stunden i fjor, klarte Grindhaug å frembringe latter med galgenhumor og erting av sine elever.

Blant annet kalte han toppscorer Christian Gytkjær for oppskrytt etter to scoringer mot Start i juli i fjor.

- Kom du med slike kommentarer for å være morsom, eller hadde du en sportslig tanke bak det også?

- Det var ting jeg sa i øyeblikket. Jeg tenkte ikke over at det var så morsomt der og da. Jeg satt ting på spissen for å få en reaksjon hos spillerne, forteller Grindhaug.

Han ønsker nemlig ikke å bli stemplet som en klovn.

- Nei, jeg ønsker ikke å være en klovn, sier Grindhaug.

Han tror både at spillerne og han selv er i bedre form enn i fjor.

- Jeg er i hvert fall sprek. Jeg tror spillerne også er det.

- Hva kan vi forvente av Jostein Grindhaug i 2015?

- Jeg skal være veldig engasjert, og jeg skal gi av meg selv. Jeg er en rastløs og impulsiv kar, som skal være ærlig, forteller Grindhaug.

Frykter Gytkjær forsvinner til sommeren Han lanserer Gytkjær som en het kandidat til årets toppscorertittel i Tippeligaen, men tror dansken får sterk konkurranse av en eks-elev hos Grindhaug, Rosenborgs Alexander Søderlund.

Også Thomas Sørum og Nicola Djurdjic var store spiss-suksesser under Grindhaugs vinner.

- Hvordan klarer du å få frem så gode spisser?

- Det er ikke jeg som har gjort jobben; det har spillerne klart selv. For min del handler det om å legge forholdene til rette og få ut potensialet. Men det forutsetter at spissene er sultne, forklarer Grindhaug, som tror det blir vanskelig å beholde Gytkjær lenge.

- Det er vanskelig å si. Kanskje han forsvinner til sommeren. Men vi skal klare å erstatte Gytkjær også, om han skulle forvinne.

TOPPSCORER: Jostein Grindhaug har sagt mye rart om Christian Gytkjær, men tror dansken blir toppscorer i Tippeligaen i år.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TOPPSCORER: Jostein Grindhaug har sagt mye rart om Christian Gytkjær, men tror dansken blir toppscorer i Tippeligaen i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer