SNAKKET UT OM FKH-BRÅKET: Sportssjef Jostein Grindhaug innkalte i dag til pressekonferanse i Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SNAKKET UT OM FKH-BRÅKET: Sportssjef Jostein Grindhaug innkalte i dag til pressekonferanse i Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Grindhaug bryter tausheten etter FKH-sjokket: - Det er helt forferdelig. Jeg syns det er så trist

FKH-sjefen møtte pressen i Haugesund.

(Dagbladet): Torsdag overrasket Mark Dempsey hele Fotball-Norge med å si opp jobben som Haugesund-trener. Engelskmannen hevdet at posisjonen hans var blitt undergravd av sportssjef Jostein Grindhaug, noe som skal ha gjort arbeidsforholdene uutholdelige.

Mens daglig leder Eirik Opedal har kalt påstandene for «vrøvl», har Grindhaug de siste 48 timene valgt å ikke ta til motmæle. I dag brøt imidlertid en tydelig preget rogalending tausheten under en pressekonferanse i Haugesund.

- Jeg følte meg som Norges mest ettersøkte mann på torsdag. Jeg satt på Kypros og svettet. Jeg kom hjem fra ferie med familien i dag. Jeg har brukt de siste dagene til å tenke gjennom hva som er min versjon, innleder Grindhaug en seanse sendt på TV Haugaland.

- Jeg er overrasket

Grindhaug forteller at han har opplevd forholdet til Dempsey som et vennskap. Derfor er han såret over å høre engelskmannen uttale at kjemien mellom dem har vært dårlig. Han avviser også å ha blandet seg inn i arbeidsoppgavene hans.

- Det er helt forferdelig. Jeg syns det er så trist. Jeg er overrasket over at han angriper meg, men det er kanskje den veien han kan komme seg ut på. Han har tatt den letteste veien ut, sier Grindhaug, før han deler sin oppfattelse av forholdet til Dempsey.

Det er et forhold som skal ha innebåret at Grindhaug blant annet har tatt seg av familien til Dempsey i perioder.

- Mark sier vi ikke hatt kjemi eller et vennskap. Det er mulig jeg er stokk dum, men jeg har sett på han som en venn og ser på han som en venn i dag. Han har hatt en familie som jeg har hatt besøk av. Jeg har hatt datteren hans, som er like gammel som sønnen min, på besøk. Jeg har hatt henne med på turneringer med fotballaget i Åkra. Jeg og Mark har vært på hyttetur sammen. Vi har ligget i dobbelseng sammen. Vi har vært i Barcelona sammen, forteller FKH-sjefen.

Avviser å ha undergravd Dempsey

Dempsey har hevdet at Grindhaug har blandet seg inn i disposisjoner rundt A-laget som han ikke hadde noe med.

Det motstrider Grindhaug. Han innrømmer likevel at han har vurdert å trekke seg fra stillingen sin etter de to svært turbulente døgna

- Jeg er ansatt som leder av A-lag. Mark var ansatt som trener. Jeg rapporterer til daglig leder og styret. Jeg hadde muligheten til å være noe annet enn leder av A-laget. Jeg kunne fortsatt som trener. Jeg kunne vært manager. Jeg kunne vært sportsdirektør, men det har jeg aldri hatt lyst til. Arbeidsfordelingen har vært helt klar hele tiden. Jeg har også hatt inntrykk av at den har vært det for Mark. Vi har aldri utelatt han fra noen møter eller avgjørelser. Det har aldri hendt.

- Jeg har vært veldig bevisst på å ikke være en sjuende far i huset. Jeg har overlatt alt ansvaret til Dempsey, Andrea (Loberto, assistent) og det medisinske apparatet. Jeg har aldri blandet meg inn i et laguttak eller disponering av spillere. Jeg har heller ikke vært med på noen utekamper eller noen spillermøter. Jeg syns jeg har vært «jækla» flink til å spille de rundt meg god. Derfor er det sårt å høre at jeg ikke skal ha gjort en god nok jobb.

Grindhaug tror selv en forklaring på Dempseys utbrudd er at han har følt et stort press fra flere fronter og at det til slutt resulterte i et angrep på han. Grindhaug håper klubben nå kan legge bråket bak seg og se framover. En god start var dagens 4-1-seier over Viking.