Grindheim: - Er mer kreativ enn Doffen

Og nesten like aggressiv.

BISLETT (Dagbladet.no): Christian Grindheim skulle egentlig ikke vært med landslaget mot Moldova og Hellas. Da Kristofer Hæstad brakk ei tå i helga, ble VIF-spilleren likevel kalt inn i troppen som sistemann.

Åge Hareide har gått langt i antyde at Grindheim starter lørdagens viktige bortekamp som indreløper - og Grindheim vil gi alt for å gjøre plassen til sin egen, også når Doffen er frisk igjen.

- Målet er å etablere seg i startoppstillingen på landslaget, jeg legger ikke skjul på det, sier Grindheim til Dagbladet.no.

Hæstad mer ekstrem

Han har vært oppgitt over Åge Hareide, som ikke lot høre fra seg mens Grindheim gikk lyskeskadet. Og som senere forklarte vrakingen med at VIF-spilleren ikke var i god nok form som følge av skaden.

Men formen er mer enn god nok, understreker Grindheim.

Og lover at han vil tilbakelegge like mange kilometer som Hæstad ville gjort mot Moldova - samt tilføre midtbanen mer kreativitet.

- Jeg er litt mer kreativ enn Doffen, men jeg synes det vanskelig å sette meg selv opp mot en annen spiller.

STARTER MOT MOLDOVA: Christian Grindheim var egentlig ute av troppen, men ligger nå an til å steppe inn for Kristofer Hæstad på indreløperplass. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
STARTER MOT MOLDOVA: Christian Grindheim var egentlig ute av troppen, men ligger nå an til å steppe inn for Kristofer Hæstad på indreløperplass. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Kan du være like aggressiv som han?

- Doffen er enda mer ekstrem, men jeg kan være hard i presset, jeg også. Jeg liker å tro at jeg har begge deler: Både kreativitet og løpskraft, sier Grindheim til Dagbladet.no.

Godt fornøyd

Han står oppført med 13 A-landskamper, den siste kom i 4-0-seieren over Ungarn 6. juni. Da var Grindheim god de første 45 minuttene, før han måtte ut med skade.

- Synes du har fått vist deg fram på landslaget?

- Jeg er godt fornøyd, og føler jeg har gjort det bra de kampene jeg har spilt, sier han.

- Hva slags kamp ser du for deg mot Moldova?

- De bet godt fra seg mot Hellas, og tapte tre minutter på overtid. De har fått bedre struktur i laget etter at den nye treneren overtok. Vi skal ikke ta lett på det. Bortekamper internasjonalt er nesten alltid tøft, sier han.

<B>GODE KOMPISER:</B> Christian Grindheim og Kristofer Hæstad har begge aggressivitet i spillestilen sin, men Grindheim føler han er litt mer kreativ.