Grindheim er ikke redd danskenes nye stjerne

Eriksen lovprises i England.

IMPONERTE ENGLAND: Danskenes 18-åring Christian Eriksen storspilte mot John Terry og England i Parken i går kveld. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
IMPONERTE ENGLAND: Danskenes 18-åring Christian Eriksen storspilte mot John Terry og England i Parken i går kveld. Foto: Paul Ellis, AFP/ScanpixVis mer

FARO (Dagbladet): Polen - Norge 1-0.

Mens Norge gikk på et høyst unødvendig tap mot svake Polen i Portugal, tapte Danmark 1-2 for England hjemme i København.

Men mens Drillo måtte nøye seg med å glede seg over defensiv trygghet, kunne kollega Morten Olsen fryde seg over gjennombruddet til Ajax-stortalentet Christian Eriksen.

Unggutten, som fyller 19 førstkommende mandag, imponerte både motspillerne og engelske eksperter.

Og etter kampslutt i går antydet Danmarks Olsen at tenåringen kan være høyaktuell mot Norge på Ullevaal 26. mars.

- Møtt ham før Men Norges Heerenveen-proff Christian Grindheim er ikke skremt etter å ha spilt mot Eriksen i den nederlandske æresdivisjonen.

- Jeg har møtt ham et par ganger. Han er en typisk «nederlandsk nummer ti» - bra touch og en uredd spiller. Men av og til tar han litt store sjanser, sier Grindheim til Dagbladet.

- Er han en spiller Norge bør frykte på Ullevaal?

- Jeg har ikke hatt noen problemer med ham før, sier Grindheim som ikke engang er sikker på at Eriksen får sjansen i kvalikkampen mot Norge:

- Jeg ser ikke bort fra at Morten Olsen velger mer rutinerte folk mot oss.

- Et kjempetalent Kjetil Wæhler spiller til daglig i danske Aalborg, og har ikke førstehåndserfaring med Eriksen, men kjenner til ham gjennom media.

TAR SJANSER: Christian Grindheim (t.v) mistenker at Christian Eriksen er for urutinert til å få sjansen mot Norge. Foto: AFP/FRANCISCO LEONG
TAR SJANSER: Christian Grindheim (t.v) mistenker at Christian Eriksen er for urutinert til å få sjansen mot Norge. Foto: AFP/FRANCISCO LEONG Vis mer

- De sier han er et kjempetalent. Han er dyktig med ballen, og en vi bør være oppmerksom på.

Men heller ikke Wæhler er sikker på at Eriksen er på laget mot Norge.

- Han har vært litt ut og inn av laget, men har vært positiv i de kampene han har kommet inn.

Wæhler var siste mann som ble vendt vekk av Polens matchvinner Robert Lewandowski før det eneste målet på Estadio Algarve i går kveld. Han er usikker på om han kunne forhindret scoringen.

- Han vender bort fra meg og inn i banen. Jeg overlater presset til nestemann, og han skyter via beinet til Brede (Hangeland). Han fikk godt treff. Men en dårlig generalprøve kan jo gi et greit resultat, sier midtstopperen.

Wæhler tror Danmarks tap mot England kan bidra til ekstra tenning mot Norge på Ullevaal.

- Det er to lag som tapte i dag, og som helt sikkert er revansjesugne i den duellen i mars, sier han.