- Grindheim er mer kreativ enn Hæstad

Men Åge Hareide ser også fordeler med å bruke Wigan-spilleren.

MOLDE/OSLO (Dagbladet.no): Dagens landslagstrening i Molde etterlot særlig tre spørsmål rundt laguttaket til Norges landskamp mot Bosnia-Hercegovina på lørdag:

Om Jarl André Storbæk eller Anders Rambekk spiller høyreback, om Christian Grindheim eller Kristofer Hæstad spiller på sentral midtbane og om Steffen Iversen eller Frode Johnsen blir brukt som hengende spiss.- Vi tar en avgjørelse om de tre posisjonene i morgen, sier landslagssjef Åge Hareide etter treningen.

- Doffen er en kommandosoldat

Under formasjonsøkta fikk Grindheim være med fra starten, mens Doffen slapp til etter hvert.

- Grindheim er mer kreativ enn Doffen, men Doffen er en veldig god kommandosoldat. Han kan vi sende inn i fiendens land for å ta ut folk. Kampen varer over 90 minutter, og det vil være godt å ha flere alternativer. Kanskje det er greit å ha kreative folk å sette innpå mot slutten, sier Hareide.

På denne måten antyder landslagssjefen at Doffen kan få sjansen fra start, men at Grindheim kan bli satt inn et stykke ut i kampen.

Angående backplassen vil de offensive egenskapene bli vektlagt i valgene av startmenn.

- På backplass handler det om at vi vil ha gode angrepsbacker. Både Jarl André og John Arne Riise viste mye bra på treninga i dag, oppsummerer Hareide, og gir dermed et hint om Storbæk kan bli foretrukket på høyre back.

FORDELER OG ULEMPER: Landslagssjef Åge Hareide ser at Christian Grindheim (t.v.) er mer kreativ enn Kristofer Hæstad, som på sin side vil være en nyttig kommandosoldat på Norges sentrale midtbane. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FORDELER OG ULEMPER: Landslagssjef Åge Hareide ser at Christian Grindheim (t.v.) er mer kreativ enn Kristofer Hæstad, som på sin side vil være en nyttig kommandosoldat på Norges sentrale midtbane. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Usikker på Bosnia-Hercegovina

Men Åge Hareide ser ikke bare på sine egne spillere før han plukker ut startelleveren til helgas kamp.

- Vi skal også hente info på Bosnia. Det laget de kommer med, har vi ikke sett. Men jeg vet de har en veldig god playmaker, som det er viktig å få kneblet. Vi må holde ham lengst mulig unna ballen. De har lovet at de skal angripe, og det må vi ta alvorlig, understreker han.

- Vi må finne balansen mellom angrep og forsvar. Det er ikke sånn at de bare ligger bakpå - de står oppreist også. Vi må angripe, og samtidig sørge for å ha dekning når de kontrer, tillegger Hareide.

På dagens trening manglet to mann, men både Tommy Svindal Larsen og Frode Kippe skal være spilleklare igjen i løpet av kort tid.

- Tommy har en overbelastning i det ene låret. Det ser bra ut med tanke på lørdagen, og vi håper han trener i morgen. Kippes skade er ingen stor sak. Han sto over i dag, men er sannsynligvis med i morgen, opplyser landslagslege Thor Einar Andersen.

• Si din mening: Hvem mener du landslagssjefen bør velge i de tre usikre posisjonene?

- Grindheim er mer kreativ enn Hæstad