Grindheim er utbrent

STEINKJER: Dametrener Kjetil Grindheim (42) orket ikke å ha eneansvaret for de norske langrennsjentene lenger. I vinter har han vært mer saftblander, sjåfør og sekretær, enn skitrener. Til slutt ble han utbrent.

- Det mest ekstreme eksempelet på trivielle ting, er vel da jeg måtte kjøre jentene på fest. Det var vel i Italia, sier Grindheim til Dagbladet. Det kunne like gjerne vært historien om alle gangene han har kokt grøt, blandet saft eller bestilt flybilletter og hoteller til treningssamlinger.

Helt alene

- Jeg har ikke vært mye trener, nei. På en arbeidsdag på 10- 12 timer har langt under halvparten blitt brukt på selve trenerjobben. Siden i oktober har han bare vært ei knapp uke hjemme hos seg selv. I motsetning til herrelandslaget, der Steinar Mundal og Pål Gunnar Mikkelsplass deler ansvaret, har Grindheim vært helt alene som trener for de norske langrennsdamene.

- Det har vært tungt å ikke ha noen som kan avlaste meg. Man trenger av og til fri for å lade batteriene. For min del har de bare blitt tappet.

Krever samling

I tillegg til rent personlige ting, innrømmer Grindheim at den kaotiske situasjonen rundt alle de personlige trenerne damelandslaget, har vært en av tingene som har økt belastningen på ham som sjef.

Alle jentene har egne konsulenter eller private trenere. -

Man bruker en del tid og krefter på å prate med dem. Og jeg synes nok forbundet og langrennskomiteen bør vurdere et mer samlet opplegg for framtida, sier en kritisk Grindheim. Langrennskomiteens leder Jan Erik Granamo tar sjølkritikk.

- Et mer samlet opplegg er en ting vi må vurdere. Også det at Kjetil sier han burde hatt noen å dele ansvaret med, er en ting vi vil ta opp til vurdering, sier Granamo til Dagbladet.

Nok er nok

Grindheim føler seg trygg på at jentene, spesielt Bente Skari, ikke vil ta skade av trenerskiftet med tanke på VM. Men han innrømmer at hans situasjon har virket negativt på løperne under sesongen.

- Helt klart, og de første signalene på det er at man føler at man ikke orker, eller er for sliten til å snakke med løperne om ting. Det merket jeg allerede før jul. Lenge vurderte han å leve med trykket til etter sesongen.

- Det er vanskelig å si rett ut til sjefene dine at nok er nok, men akkurat nå er jeg bare lettet, sier han.

<B>UTBRENT:</B> Kjetil Grindheim orket ikke de elendige arbeidsforholdene som landslagstrener for damene. I går trakk han seg, og snakket ut om den vonde tida på en pressekonferanse under NM. Svein Tore Samdal overtar jobben. Bak til høyre Skiforbundets sportssjef Terje Langli, som nå skal konsentrere seg om kvinnelangrenn.