POSITIVE SIGNALER: Etter mye rot rundt trenersituasjonen i Heerenveen, ser Christian Grindheim fram til å ta fatt på sesongen under nyansatte Ron Jans. Da kan det kanskje bli nye muligheter ute i Europa, som her mot Sportings Miguel Veloso før jul.Foto: SCANPIX/EPA/ANTONIO COTRIM
POSITIVE SIGNALER: Etter mye rot rundt trenersituasjonen i Heerenveen, ser Christian Grindheim fram til å ta fatt på sesongen under nyansatte Ron Jans. Da kan det kanskje bli nye muligheter ute i Europa, som her mot Sportings Miguel Veloso før jul.Foto: SCANPIX/EPA/ANTONIO COTRIMVis mer

Grindheim får snart sin fjerde sjef på ni måneder

- Det har vært mye rot.

||| • Følg Norge - Montenegro i fotballstudio fra kl. 16 i morgen!

(Dagbladet): Når Christian Grindheim er ferdig med landslaget og VM-pause og skal ta fatt på en ny sesong med Heerenveen, står det en ny mann med taktikktavla i hånda på treningsfeltet i Nederland.

Akkurat det har Grindheim blitt vant til. Etter at Trond Sollied fikk sparken i august i fjor har det vært hattebytting i stor skala på Abe Lenstra Stadion, og når Ron Jans tar over styringen i juni blir han den fjerde treneren på ni måneder til å sjefe over Grindheim og co.

- Vi har hatt tre allerede denne sesongen, og så kommer det en ny inn nå - det har vært mye rot. Det virker ikke som om de hadde noen plan da de sparket Trond (Sollied), sier Grindheim til Dagbladet.

- Det har vært spesielt. Men nå får vi bare starte på scratch med en ny mann.

Ulempe med trenerskifter
Etter at klubben vant KNVB-klubben like før Sollied var ferdig, endte denne sesongen i en skuffende ellevteplass. Grindheim er sikker på at Heerenveen ville klart seg bedre om det hadde vært mindre støy rundt trenersituasjonen.

- Jeg tror det har hatt noe å si. Hadde vi hatt samme trener hele året, og litt stabilitet så hadde situasjonen sett annerledes ut. Stallen består av mange av de samme spillerne som vi hadde i fjor, som vant cupfinale, så det er litt spesielt at vi ikke har prester bedre, sier Grindheim, som tror Trond Sollieds krav til høyere ambisjoner i klubben var mye av årsaken til at det skar seg med ham.

- Sollied ville jo karre seg opp blant topp tre, men jeg tror klubben har litt andre oppfatninger om hvordan det skal gjøres.

- Er dere avhengige av forsterkninger for å hevde dere helt i toppen?

- Vi trenger nok forsterkninger for å ta det steget. Nå har vi hentet en ny spiss, Bas Dost (20-årig stjerneskudd fra Heraclos), som virker lovende. Det er penger i klubben til å kjøpe spillere, men spørsmålet er om de ønsker å gjøre det eller om de heller vil bruke midlene på å styrke klubben i seg selv.

Tydelig ny sjef
Etter et møte med den nye sjefen er imidlertid Grindheim sikker på at også Ron Jans vil sette krav til ledelsen for å oppnå sine ambisjoner i klubben.

- Han virker som en veldig hyggelig kar, han er klar på hvordan han vil spille, og hvordan han vil bruke meg, og det er positivt. Selv om jeg ikke akkurat hadde trodd at han hadde planer om å sette meg på benken, sier Grindheim.

Ron Jans trente forøvrig Groningen i åtte år, og hadde Erik Nevland som toppscorer i en periode med suksess som førte til europacupspill for klubben.

Selv er Christian Grindheim måtelig fornøyd med det han har prestert det siste året, tross klubbens noe skuffende resultater.

- Jeg kan ikke stå her og si at jeg har hatt en jævlig god sesong etter å ha havnet på en ellevteplass, men jeg føler det har gått bra. Jeg slet med en skade som jeg måtte riste av meg, men totalt sett er jeg fornøyd, sier Grindheim, som har to år igjen av kontrakten med den nederlandske klubben, og som ser liten grunn til å flytte på seg.

- Nei, jeg trives godt, spiller hver helg, og det er egentlig det viktigste, sier han til Dagbladet.

Ønsker Tarik velkommen
Før kommende sesong kommer også Tarik Elyounoussi tilbake til klubben, etter et vellykket opphold i LSK.

Den nye treneren Ron Jans har også vært i kontakt med Elyounoussi for å diskutere hvilke framtidsplaner han har for ham og for klubben, og det var en samtale Tarik leste mye positivt ut av.

- Han fikk det vanskelig her, og har nesten ikke fått spille noenting. Men nå har han hatt en god tid i LSK, så det er bare å håpe at den nye treneren har tro på ham, og at han får sjansen, sier Grindheim, som mener det alltid vil være en fordel å være flere nordmenn i klubben.