KLAR FOR DERBY: Christian Grindheim møter Lillestrøm på Åråsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR DERBY: Christian Grindheim møter Lillestrøm på Åråsen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Grindheim før derbyet: - Håper vi unngår hockeyspillere på banen

Vålerenga møter Lillestrøm på Åråsen. Spillerne frykter ikke svenske tilstander i derbyet.

(Dagbladet): Ishockeylandslagets Mats Rosseli Olsen sto i går fram som en angrende synder etter banestormingen i Göteborg.

- Jeg har ikke hatt det bra de to siste dagene. Jeg angrer veldig og det er de verste dagene i livet mitt, sa Rosseli Olsen på pressekonferansen.

- Jeg vil beklage det som skjedde på onsdag. Det var ikke ment som noe annet enn en morsom greie, men som ble helt feil. Jeg legger meg flat og ber alle involverte om unnskyldning. Jeg har angret helt siden det skjedde, beklaget han.

Lørdag ettermiddag barker Lillestrøm og Vålerenga sammen i et prestisjefylt derby, hvor temperaturen bruker å være høy, både på og utenfor banen.

Vålerenga-legenden Terje «Hengern» Hellerud sa til Dagsavisen at han ikke ønsker å dra på Åråsen av sikkerhetsmessige årsaker.

Blant annet utartet derbyet mellom rivalene i 2012 til å bli en skandalekamp, da Kanarifansen kastet knallskudd og bluss ut på banen.

Kastet ut av Klanen Vålerenga-veteranen Christian Grindheim håper vi unngår slike tilstander i årets oppgjør.

- Jeg håper virkelig vi unngår det. De som ødela med ulovlig bluss i Drammen, er kastet ut av Klanen, så vi satser på at det skal gå bra, sier Grindheim til Dagbladet.

Vålerenga Fotball og Vålerenga Ishockey har et godt forhold og ser ofte hverandres kamper, men Rosellis stunt blir sannsynligvis en enkelthendelse.

- Det er mange av fotballspillerne som drar på hockeykamper og motsatt. Vi får håpe de ikke gjør som Roselli mot LSK. Det gjør de nok ikke, sier Grindheim og smiler.

Rogalendingen har 53 landskamper for Norge og fortid i både Heerenveen og F.C. København, i tillegg til over seks sesonger i Vålerenga. Sulten etter å slå Lillestrøm er likevel like stor som tidligere.

- Med tanke på tabellsituasjonen og at det er lokalderby, er det årets viktigste kamp hittil. Vi har ekstremt lyst til å vinne og er veldig gira, forteller Grindheim.

- Roligere i Norge Mohamed «Moa» Abdellaoue, som opererte menisken på mandagen, vurderer å bli sittende hjemme under derbyet.

- Men det handler ikke om sikkerheten. Det er fordi jeg går på krykker, forteller Moa til Dagbladet.

NØKKELSPILLER: Christian Grindheim er en viktig spiller for Vålerenga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NØKKELSPILLER: Christian Grindheim er en viktig spiller for Vålerenga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han frykter ikke at derbyet vil utarte på samme måte som oppgjøret mellom IFK Göteborg og Malmö på onsdag da flere tilskuere kastet fyrverkeri inn på banen, før Rosseli Olsen stjal - og ødela - showet.

- Det er litt roligere i Norge, så jeg regner med det skal gå bra. Jeg håper i hvert fall det, sier Moa.

Han har opplevd mange store kamper i Tyskland med vanvittig stemning. Derbyet Lillestrøm - Vålerenga er imidlertid ikke så langt unna, mener Moa.

- Stemningene i disse derbyene er også meget bra, sier den tidligere Bundesliga-proffen.

- Min andre hjemmebane Lagkompisene skulle gjerne hatt 30-åringen med på matta. For Moa har et spesielt godt tak på kanarifuglene. I sin første kamp fra start i VIF-trøya scoret det daværende spisstalentet to mål borte mot LSK i 3-0-seieren for åtte år siden.

Mens Moa senket LSK 13. april 2008, gjorde lillebror Mustafa Abdellaoue, som nå har funnet storformen i AaFK, det samme 13. april 2009.

- Jeg har mange gode vinner fra Åråsen. Vi bruker å gjøre det bra der. Åråsen er som en andre hjemmebane for meg, sier Moa og ler.

PLAN: Kjetil Rekdal håper han sitter med oppskriften på hvordan LSK skal beseires. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PLAN: Kjetil Rekdal håper han sitter med oppskriften på hvordan LSK skal beseires. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer